Skattletare?

Sanna skriver idag om geocaching, ett uttryck jag inte hört innan men när hon beskrev vad det handlade om så hade jag hört talas om fenomenet tidigare.

Så här beskriver man det på den svenska geocashsidan:

"Geocaching är en sport för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Sedan publicerar man så noggranna koordinater som möjligt, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp geocachen och anteckna sig i loggboken."

Vill du läsa mer fenomenet så klicka in dig till Sanna, eller klicka in här och titta var skatterna runt dig finns.

Det fanns ingen i Grevie, men tittar man här ser man att det finns ganska många i södra Halland/norra Skåne. Eller många och många, det finns naturligtvis fler i t.ex Stockholm, men mitt närområde hade fler än jag räknat med.

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt.

Onsdag 2005-05-11 21:32
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Gånte

Riktigt intressant! Synd man inte har gps, men de som ligger i närheten är ju inte så svåra att hitta ändå verkar det som. När jag var liten hade vi en liknande lek. Gömma låda med saker, rita karta och leta. Hur kul som helst :). När ska vi leta, Mats?

2005-05-12 11:08

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info