Stora händelser jag minns

Jag snor rubriken från Monica som idag räknar upp stora händelser som hon minns.

Jag blev lite förvånad när jag upptäckte att hon gjorde det på årsdagen av diskoteksbrandet i Göteborg 1998 UTAN att ta upp denna på sin lista.

Många av katastroferna som inträffat på senare år har inte kommit som en chock som diskoteksbranden eller mordet på Olof Palme gjorde. Jag var dock för liten för att förstå vidden av det då. Det enda som kan mäta sig i jämförelse är terrordåden i New York 2001, men det beror nog mest på att jag inte hört något om detta förrän jag slog på TV´n vid tiotiden på kvällen.

Annars hade katastrofens omfattning antagligen byggts upp precis som när det gäller tsunamin eller mordet på Anna Lindh. I början rapporterades hon vara lindrigt skadad, men det blev ju snabbt värre.

Estoniakatastrofen och prinsessan Dianas död kom också omedelbart, men trots det känns dem inte på samma sätt om 11 september och Göteborgsbranden för mig.

Bombdåden på Bali, i Madrid, London och på andra ställen då? Tyvärr, vi har fått lära oss leva med detta och de hamnar alltid i skuggan av 11 september.

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2005-10-30 18:12
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info