Kenny Jönsson skadad

Kenny Jönsson åkte enligt uppgift på en ful armbågstackling och fick lindrig hjärnskakning i matchen mot Bofors i måndags, något som uppmärksammats här och var. En del tycker att Röglespelarna stod upp för dåligt, andra skyller på systemet snarare än spelarna och syftar på utvecklingen i slutet av förra matchen lagen emellan.

Lagen möttes också i premiären och med två sekunder kvar utbryter ett stort slagsmål där två spelare i vardera laget får mellan två och sex matchers avstängning om jag minns rätt. Sex matcher för ett slagsmål alltså. Armbågstacklingen mot huvudet lär ge avstängning i efterhand, men jag tror inte det blir mer än sex matcher.

Det är kanske inte så konstigt om spelarna inte går in och markerar efteråt när man vet att det kan ge långa avstängningar, längre än vad killen som armbågstacklade gjorde.

Hur som helst, Rögle vann matchen med 5-1 och ligger återigen tvåa i serien. Matchen var den sista på en fem matcher lång bortaturné och jag tror tränaren Gunnar Persson är hur nöjd som helst med de 12 poäng man drog ihop under dessa fem matcher. Enda plumpen var uddamålsförlusten mot Skellefteå. Jag tror dock även att han gärna bytt bort några av poängen mot en hel Kenny Jönsson även om han lär vara tillbaka i träning igen redan om en-två veckor.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-11-17 11:59
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info