P3 Guldgalan 2006

Vädret såg ut att ställa till det för mig och mina kompisar David, David och Magnus när vi skulle åka upp till Göteborg och årets P3 Guldgala.

Dagen innan vi skulle åka kom det så mycket snö att tågen från Malmö stängdes av på den sträcka som mina kompisar skulle åka vid lunchtid på lördagen. Även kaos på vägarna rapporterade och i södra Halland där ett projekt med flexibla hastighetsskyltar pågår rapporterades om sänkt hastighet på motorvägen till 60 kilometer.

Men på lördagen kom tågen igång, vägarna var plogade och något försenat kom mina kompisar med tåget till Båstad där jag hämtade dem för fortsatt färd mot Göteborg.

Efter ett stopp för mat i Halmstad kom vi fram till vårt hotell i Göteborg efter tre timmar, lagom till incheckning.

Efter en knapp timme på hotellet är vi ombytta och klara och beger oss mot Storan där galan ska komma att äga rum.

Vi beger oss först till den grekiska restaurang som det har blivit tradition att besöka inför galan. Det är faktiskt tredje året som både restaurangen och galan besöks av oss.

Kvart i sju är det insläpp och vi kommer fram strax innan grindarna öppnas.

Sist galan arrangerades på Storan var andra våningen avsedd för VIP men inte i år. Vi går upp och sätter oss i den barförsedda lokalen och snackar en stund. Det är en timme till galan ska börja så det finns inte så mycket annat att göra.

På flygeln bredvid våra platser ligger ett häfte. Efter att ha sett att det innehåller en lista över kvällens prisutdelare och mobilnummer till dessa låter vi det vara. Någon har uppenbarligen glömt häftet på flygeln och det är knappast avsett för våra ögon.

Strax innan dörrarna till lokalen där galan ska hållas öppnar så börjar folket dra sig mot dessa dörrar och vi likaså. Vi hamnar bakom Laleh och Leif Pagrotsky (som verkligen är kort!) men kommer inte fram det håller så vi vänder och går ner en trappa och hittar vår ingång. Där är det dock lika mycket folk så vi får stå och titta på folk en stund.

Andreas från FCZ kommer plötsligt förbi. Jag stannar honom och säger att jag uppskattar FCZ och önskar honom lycka till inför sitt uppdrag som prisutdelare. (Jag såg hans namn på nyss nämnda häfte.)

Snart kommer vi in och upptäcker att vi fått betydligt bättre platser än vad vi kunnat drömma om. De två första raderna är reserverade för de nominerade artisterna med sällskap, på raden bakom sitter vi.

Galan kommer igång och även om det är bra musik och bra stämningen så är det inte samma höga kvalité som ifjol. Tre av låtarna som framfördes då t.ex, blev nominerade till Årets låt. Jag tror inte någon av låtarna som framfördes i år blir nominerad.

Efteråt beger sig mitt sällskap till en pub innan två av oss beger sig till hotellet medan de andra röjer vidare i Göteborg några timmar till.

När vi väl orkat oss upp dagen efter, en halvtimme innan frukosten slutar serveras, och kommit ner till matsalen upptäcker vi att vi delat hotell med galans kanske gladaste vinnare, Hiphop/Soul-vinnarna Hearin´ Aid.

Efter en promenad på stan, fläskfilé på Murveln och en timmes besök på Sjöfarstmuséet så åker vi hem.

Vi är framme på Båstads järnvägsstation ungefär åtta minuter innan nästa tåg till Malmö går.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Tisdag 2006-01-24 13:44
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. David Hansson

Schysst sammanfattning.

2006-01-24 21:24

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tack! Schysst sällskap! :)

2006-01-25 01:51

3. Teps

Jag såg er nog...

2006-02-06 21:42

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Attans...

2006-02-07 14:34

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info