Stackars lilla Alex

Alex Schulman spyr galla över tjuvlyssnat.se eftersom han plötsligt inser att samtalen som finns nerskrivna på sajten måste vara fejk.

Alex avslutar anteckningen med orden "Tjuvlyssnat.se kan dra åt helvete."

Men stackars liten. Han skulle bara veta..
Du vet det där programmet i TV. Parlamentet. Det är inte heller på riktigt. Allt är uppgjort i förväg. Och Så ska det låta. Samma sak. Artisterna får in papper med texterna nedskrivna. För att inte prata om stand up! Du skulle bara veta, Alex. Det är inte heller på riktigt. Komikerna sitter hemma och sliter sitt hår (i den mån de har något kvar) för att komma på skämt att skriva ner och använda på scenen. Det är fejk, fejk, fejk alltihop!

Sen är din andra punkt också ganska lustig. (Alex tar upp två saker han inte gillar med Tjuvlyssnat.se där fejkaspekten är den ena.)

Du skriver nämligen "Sajten är en direkt ripoff på en sajt som heter overheardinnewyork.com. Det är väl okej. Men man får gärna stå för det."
Jag vill bara påpeka att din blogg är en direkt ripoff på alla andra bloggar som fanns innan du hoppade på tåget. Det är väl okej. Men man får gärna stå för det!

(Den här anteckningen hade aldrig kommit till om det inte vore för Johans arbete att integrera Knuff, Nyligen och sina övriga bloggprojekt med varandra då jag såg en Knufflänk till Alex anteckning på Nyligen när jag pingade min förra anteckning.)

Tillägg: Jag vet inte huruvida det förekommer fejkade samtal eller inte på Tjuvlyssnat.se.

Andra bloggar om: ,Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2007-01-26 13:43
Skriv en kommentar!

Kommentarer:3. Elin (www.komik.se)

Äh, jag missförstår dig inte med flit :-)

Jag håller helt med om att Alex är lite väl naiv... Och precis som du säger, visst är det framförandet som gör det, standup innehåller ju en hel del improvisation också.

2007-01-26 18:51

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Men missförstå mig med flit bara! :)

Jag menar att mycket är uppgjort i Parlamentet, Så ska det låta och inom standup, men att det är framförandet som gör det till vad det är. Parlamentet hade inte varit någonting utan sina komiker, Så ska det låta hade inte varit något utan musikerna och standup hade inte varit standup om de stått och läst sina skämt från papper.

Men för Alex har det så klart ingen betydelse. Han går väl på teater och tror att allt uppstår i stunden.

2007-01-26 16:15

1. Elin (www.komik.se)

Standup är visst på riktigt! Även om komiker sitter hemma och skriver skämt (det kanske inte stackars Alex hade räknat med) så är varje möte mellan standupkomiker och publik fullständigt unik, särskilt när de riktigt rutinerade komikerna är i farten. Humor blir inte mer på riktigt än så...

2007-01-26 15:59

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info