Rögle klara för Kvalserien!

Rögle kvalar till Elitserien! Efter seger hemma mot Hammarby med 3-2 och borta mot Västerås med 6-4 är Rögle nu klara för Kvalserien, serien där två av sex lag spelar i Elitserien nästa år.

Rögle blev därmed tredje lag att ta sig dit. Sedan tidigare är Södertälje klara från Allsvenskan och Malmö är sedan länge avsågade i Elitserien och får använda Kvalserien för att försöka hålla sig kvar.

Ytterligare tre lag ska till Kvalserien och just nu talar allt för att Leksand tar den tredje direktplatsen från Allsvenskan medan Västerås (som är Leksands enda hot), Björklöven och Växjö genom cupspel gör upp om en plats. Förutom dessa tre lag ska ytterligare ett lag få chansen och just nu står det mellan Almtuna, Nyköping och AIK.

Det sjätte och sista laget som spelar i Kvalserien hämtas från Elitserien och där är det fem omgångar kvar att spela och otroligt jämnt. Linköping, Luleå, Skellefteå, Mora och Frölunda ligger alla inom fyra poäng. Alla fem har chansen att spela slutspel, men alla fem riskerar också att behöva spela i Kvalserien för att få förnyat elitseriekontrakt.

I Kvalserien spelar alla lag tio matcher med början fredagen den 9 mars. Den första april vet vi vilka två lag som spelar i Elitserien nästa säsong.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-02-20 12:38
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info