Kvalserien har börjat!

Jag har tjatat om kvalserien i stort sett hela hösten och vintern och nu när den har satt igång så har jag inte skrivit ett ord om den. Förrän nu.

Två omgångar har spelats och det har redan delat upp sig i två läger. Tyvärr tillhör Rögle det sämre lägret..

Malmö och Skellefteå har inlett serien med två raka segrar, vilket även Södertälje gjort även om det krävdes sudden death mot Björklöven i första omgången.

Leksand och Rögle har två raka förluster och noll poäng. Jag hade stora förhoppningar på laget i TV-matchen mot Södertälje i söndags sedan man förlorat knappt med 1-2 borta mot Skellefteå men man börjar ängsligt och får inte upp något tempo i varken passningar, skridskoåkning eller spel utan puck och när Södertälje lite turligt slår in 1-0 redan efter fem minuter blir det knappast bättre.

I slutet av första perioden fastnar Rögles stora stjärna Kenny Jönsson med skridskon i isen och ser ut att vrida sönder knät men lyckligtvis är det bara en vrickad fot och han kommer tillbaka i början av andra perioden.

Strax innan Södertäljes 2-0 tappar Rögles målvakt Andreas Andersson hjälmen men domaren ser inte detta och blåser inte av utan godkänner målet. Fem minuter senare studsar en puck på Kenny Jönsson och i mål. Efter detta tar Rögle timeout och byter målvakt. In kommer istället Christopher Nilstorp.

Även om Rögle inte spelade bra så hade man mycket väl fortfarande kunnat vara med i matchen om man haft lite flyt. Det hade man nu inte så trots en rejäl uppryckning i sista perioden med ett snyggt solomål av Andreas Byström till 1-3 och ett vackert anfall i fem-mot-tre som gav 2-3 så var man aldrig riktigt nära att kvittera och istället gör Södertälje 4-2 i tom bur.

Även om Rögle nu har sex poäng upp till en elitserieplats och det bara återstår åtta matcher av serien så är det långt ifrån kört. Serien är så pass jämn att alla lag kan slå alla så får man bara lite flyt och kan vinna de kommande två matcherna borta mot Leksand och hemma mot Malmö så är man med och krigar igen. Men då måste man spela bra i alla tre perioderna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-03-13 14:01
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info