Otroligt!

Sverige - Finland, en hockeyklassiker!

1986 hade seger mot Sverige räckt för att ge Finland dess första medalj i ett hockey-VM. Med mindre än minuten kvar ledde man med 4-2 och det verkade klart. Då träder Anders "Masken" Carlsson in i handlingen och stänker dit två mål inom loppet av nio sekunder!

1991 är det dags igen. Förutsättningarna är desamma. Finland behöver slå Sverige för att ta medalj och leder med 4-2 med en och en halv minut kvar. Då träder Mats Sundin in i handlingen och gör två mål på femton sekunder.

2003 är det kvartsfinal mellan Sverige och Finland. Förutsättningarna är desamma, seger krävs för medalj och Finland rycker till 5-1 innan halva matchen är spelad. Segern är given. Nä, det här är ishockey och där kan man inte ta något för givet.
När matchen är slut har Sverige vänt till 6-5.

Eftersom det är vår ute och eftersom jag inte har andra TV-kanaler än SVT1, SVT2, TV4 och DR1 så är jag sällan särskilt intresserad av hockey-VM längre. Annat var det förr! Men det var svårt att inte ryckas med av kvällens match. Jag stängde faktiskt av radion vid 1-5, men tack vare Xipes hockeyanteckning så såg jag hur vändningen var på väg. Vid 4-5 började jag lyssna igen och resten är historia som man brukar säga.

Radio och radio förresten, jag gick in på P4´s hemsida och lyssnade där.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Onsdag 2003-05-07 22:51
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info