Target="_blank" eller inte...

Mattias tar upp det här med huruvida länkar bör öppnas i nytt fönster eller inte. Han berättar att Mark Pilgrim inte tycker att man bör göra detta. Själv håller jag med Mattias. Det är väldigt frustrerande att klicka bort ett fönster för att man tror att sidan som länken fanns på ligger bakom när det inte är så.Min policy är och kommer alltid (i alla fall tills jag är överbevisad) att vara att länkar till sidor som inte tillhör sidan som länken finns på, kommer att öppnas i nytt fönster. Sen får Mark Pilgrim och andra förståsigpåare säga vad de vill.Jag vill minnas att den här diskussionen även blossat upp hos Erik, men jag hittar den inte i hastigheten.(Notera att alla länkar i den här anteckning öppnas i nytt fönster. :) )

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Onsdag 2003-05-21 18:37
Skriv en kommentar!

Kommentarer:2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jo, på sidan du skickade länk till skriver Erik mycket riktigt det jag hade för mig var hans ståndpunkt; att inte öppna i nytt fönster.
Men jag tycker inte att era argument biter på mig så det där måste vara en väldigt personlig uppfattning.

Personligen vill jag inte "flöda" iväg från huvudsajten. Om jag t.ex är inne på en blogg som länkar iväg inom ett intressant ämne, så vill jag inte få upp den i samma fönster och sedan "flöda" vidare för då glömmer jag allt som oftast att det fanns fler länkar att följa från bloggen.

Men som sagt, det där är ju upp till var och en, och jag gillade Eriks idé om att själv kunna välja hur man vill ha det genom en kryssruta. Får se om jag orkar fixa en sådan funktion på min blogg. :)

2003-05-24 11:38

1. Malin (Hemsida)

om jag inte är ute och cycklar så tycker nog Erik att de inte ska öppnas i nya fönster. Vi har haf den diskutionen 8jag lär mig aldrig stava till det ordet) på Barken, vår IA-blogg [http://mymarkup.net/workshop/arkiv/000897.php]jag har på något sätt övertygads av Erik. jsag vet inte om mina argument är hans men för mig handlar det om flöden. Om man inte öppnar upp i nya fönster åker man ofta iväg på turer via hyperlänkar som man aldrig tänkt sig annars ta och bara det är en anledning att inte länka i nya fönster tycker jag.

2003-05-24 00:45

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info