Att se sig själv utifrån

Johnny (Stationsvakten) berättar idag om varför han har Klocklös i Tiden som favorit i bloggosfären. Han anger tre huvudskäl:

Länkbesprutning som jag kallar Bladlöss i Träden.
Jag länkar mycket i mina texter.
Jag kommenterar andras bloggar.

Detta tycker jag är intressant. Jag tycker inte att Bladlöss i Träden är en särskilt bra länksamling. Jag tittar avundsjukt på t.ex Månhus Betas länksprutning, Peter Lindberg´s bookmarks och Erik Stattins Flödet.

Johnny tycker att jag länkar mycket. Jag skulle vilja länka mycket mer. Behovet av att länka var den största anledningen till att Bladlöss kom till. Jag tyckte inte det fanns särskilt roliga länkar på bloggen. Jag vill så klart att folk ska gilla mina texter och läsa dem för att det gillar det som står, men jag vill också få dem att läsa annat som jag läst och gillar.

Jag kommentar ofta andras bloggar. Ibland känns det som om jag kommenterar för mycket. Men jag tror inte att det beror på att jag kommenterar särskilt mycket utan för att väldigt många är tillbakadragna läsare.

Det finns en del namn som syns ofta i samband med kommentering av anteckningar. Men borde det inte vara fler? Med tanke på att många är väldigt aktiva skribenter på sina bloggar så borde de väl också kunna bli flitiga skribenter på andras bloggar?

Hur som helst, det är intressant att läsa om hur andra uppfattar ens blogg och ens skrivande. Att det inte bara är Johnny som har mig på sin favoritlista fick jag bekräftat när jag nyss kikade på Weblogs topp 20-lista och såg att Klocklös kravlat sig upp på en 20:e plats, ungefär tre månader efter URL-bytet som gjorde att den försvann ut från listan.


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Onsdag 2004-01-14 16:17
Skriv en kommentar!

Kommentarer:10. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tack! Ja, Bengt borde ligga högre än han gör. Han är en underhållande skribent.

2004-01-15 19:06

9. Thorvald (Förvetet)

Grattis till din come back på listan Mats. Den är välförtjänt.

Nu saknar jag bara Bengt O. Man kan väl anta att "När jag ändå har ordet" och/eller Euroblog hör till "bubblarna".

2004-01-15 19:02

8. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Thorvald: Det är väl bara att acceptera att folk skriver olika mycket, både på sin egen och på andras bloggar. Fast samtidigt vore det kul att höra varför folk inte kommenterar anteckningar de tycker är värda en kommentar. Bara för att man inte behöver göra det så betyder det ju inte att man behöver låta bli?

2004-01-15 09:09

7. Thorvald (Förvetet)

Jag tror inte på blygheten som förklaring. Bloggare är nog i allmänhet inte blyga, åtminstone inte de som bloggar under eget namn.

För min egen del behöver jag inte kommentera allt. Jag kan tycka det någon skriver är bra, kul eller helt befängt utan att jag måste kommentera det. Jag skrev t.ex inte många kommentarer i rymdimperiet trots att den var en av mina absoluta favoritbloggar.

2004-01-14 23:41

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Chadie: Att diskutera kommenteringssystemens vara och icke vara är en sak som dyker upp lite då och då. En av mina favoritbloggar Enkelriktat har t.ex precis som Gundmundson ingen kommenteringsfunktion, men så är det också en enkelriktad blogg, om man nu inte vill maila sina kommentarer.

Anledningen till att man inte skriver någon kommentar även om man länkar till en blogg kanske beror på att man inte vill skriva "Jag gillar din blogg" eller något liknande i en kommentar till en anteckning och bloggen i övrigt saknar gästbok eller liknande.

För mig är det mer personligt att skicka mail än en kommentar och det händer därför ganska sällan att andra bloggare får mail från mig.

Det där med att du tror folk är lite blyga är ju ganska lustigt med tanke på hur vissa människor beter sig när de hamnar bakom en skärm. Då släpper alla hämningar. Fast är man seriös som väl bloggandet får anses vara så är det kanske inte lika lätt att skriva till någon främmande person, vad vet jag?

2004-01-14 21:53

5. Chadie (Chadie NU)

Håller med dig. Jag skulle vilja se fler som kommenterade. Jag har till exempel hittat ute på nätet bloggar och hemsidor som länkar till min blogg . men de har aldrig kommenterat något jag skrivit.
Jag tycker just kommentarsfunktionen är en av de roliga och värdefulla delarna i bloggingen.
En av mina många favoriter bland bloggar gudmundson har ingen kommentarsfunktion. det tycker jag är lite synd. Eller också sä är det jag som inte har lyckats hitta den.
Fram för mer kommentarer! Fast jag tror att det är många som är liksom blyga på något sätt.

2004-01-14 21:32

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ligger två personer lika så är det bokstavsordnings som avgör. Det var enklast att programmera så. :)

2004-01-14 19:12

3. David Pettersson (Månhus Beta)

Så bra! Nu borde jag ligga etta igen. Frågan är hur ditt system kommer att visa det.

2004-01-14 18:16

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Så du kommenterar bara när du ligger tvåa nu då för att inte känna att du kommenterar för mycket? :) Du får gärna ligga etta, det gör inget. :)

2004-01-14 18:12

1. David Pettersson (Månhus Beta)

Innan kände jag att jag kommenterade lite väl mycket här på Klocklös... Fast nu ligger jag bara tvåa (i och för sig bara med en kommentars marginal) på listan så det känns inte så längre.

2004-01-14 17:52

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info