Rösta på Svensktoppen?

Bengt på När jag ändå har ordet... undrade för några veckor sedan om någon ville vara med och rösta fram Svensktoppen under några veckor då någon i hans familj blivit utvald att sitta i juryn, men inte var särskilt intersserad av att rösta.

Jag hade gärna tackat ja om jag fått erbjudandet för sisådär 15 år sedan.

Den första musik jag lyssnade på var den som låg på Svensktoppen och det var först på högstadiet som jag upptäckte annan musik. Som tur är har min musiksmak utvecklats för idag har jag helt andra favoritartister.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Onsdag 2004-03-24 19:15
Skriv en kommentar!

Kommentarer:10. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Chadie: Jo, din son verkar ha koll på gamla klassiker.

2004-03-28 21:16

9. Chadie (Chadie NU)

Det var min ena son som röstade på Svensktoppen. Nu är det inte så att Svensktoppen är hans favoritmusik. Trots sin ungdom (14 år) vet han mycket om rockmusik och har rätt avancerat smak (Iggy Pop. Velvet Underground, Lou Redde, Bowie med mera). Gessle är den ende han gillar något så när av de som fanns att rösta på. Lady stardust fick rösten för att den är en slags kopia av en Bowielåt. Wiehe för att han är skåning - och en polare till Afselius, som var den bättre av dessa två. Och dessutom gick det inte att rösta på Europe, som han helst ville. Men han tyckte det var kul att få vara med och rösta hur som helst.

2004-03-27 21:21

8. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: L.O.A.J?

2004-03-25 21:39

7. Gånte

Läste att de skulle förenas i England, men var osäkert om Agneta skulle komma pga den nya skivan. Men nu kan jag inte hitta länken. Är det inte typiskt?

2004-03-25 11:18

6. Gånte

Läste att de skulle förenas i England, men var osäkert om Agneta skulle komma pga den nya skivan. Men nu kan jag inte hitta länken. Är det inte typiskt?

2004-03-25 11:18

5. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

John: Nära Svensktoppen är ju ett relativt begrepp. De tre artister jag räknade upp har sammanlagt haft en låt på svensktoppen. Men sedan även engelska texter blev välkomna så är det tyvärr inte omöjligt att det blir fler.

Gånte: Är det inte snarare så att de var och en för sig ska spelas in när de sjunger en snutt ur Waterloo? Det är det enda jag har hört om återförening.

2004-03-25 09:13

4. Gånte

Mycket svensk musik blir det för dig, Mats. Märkligt att du inte skrivit om att ABBA ska återförenas. Men de sjöng i och för sig inte på svenska.

2004-03-25 02:01

3. John E Thelin (Supertrevligt)

Fortsätt utvecklingen, Mats. Du är fortfarande rätt nära Svensktoppen, i det stora hela.

2004-03-25 00:46

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Bengt: Kul artistval personen som fick rösten gjorde. Jag har nämligen lyckats se alla tre live vid olika tillfällen.

Jag lyssnar sällan på texterna, speciellt engelska, utan är mer svag för känslorna låten och texten framkallar och Elins musik framkallar känslor hos mig och som jag ofta skrivit så har hon fortfarande inte gjort mig musikaliskt besviken i form av en i mitt tycke dålig låt.

Kul att du tar dig tid att luska i mina favoriters musik!

2004-03-24 21:30

1. Bengt O. (När jag ändå har ordet...)

Kul att Du uppmärksammade mitt erbjudande. En person nappade till slut och röstade på Per Gessle, Lisa Myskovski och Mikael Wiehe. De två förstnämnda känner jag inte till men Mikael Wiehe är ju svensk populärmusiks Jan Myrdal, om jag säger så. Kolosser på lerfötter alltså. MW berättade nyligen att på Hoola Bandoola tiden hade man ett kooperativt ersättningssystem vilket betydde att han fick 7/13 av alla intäkter och övriga 6 medlemmar var sin trettondel. Från var och en efter förmåga, åt var och en efter behov liksom. Lenin smiles in his heaven.

Jag respekterar att Din musiksmak utvecklat sig. Men, uppriktigt sagt, vad betyder det här:

"He turns page in his magazine
And I watch him putting on that grin,
Then I say it all out loud.
That I´ve come to the point where I can´t stand one more single lie,
No more lies.
As the color of his face starts turning
I take my chance to say what I´d like him to learn
And what gets me the most is that he´s always sliding,
When every road I walk seems to be winding?"

Bach rules!

Bengt O.2004-03-24 20:28

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info