Dagens bensinpris

14.44.

Lägsta jag tankat på bra länge. Ett år?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2020-03-04
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!17 år!

Så har ännu ett år gått och bloggen har återigen födelsedag. Idag är det 17 år sedan jag lät mitt egenhändigt programmerade bloggverktyg posta sin första anteckning.

Då var det ASP och en Access-databas som gällde så även om bloggverktyget fortfarande är mitt eget så består det idag av PHP och MySQL.

Det sägs att en människa har bytt ut alla celler i kroppen på sju år och stämmer det så är jag inte samma person som bloggar på Klocklös som 2002 och systemet är ju också utbytt, men bloggen finns kvar även om det som mest bara blivit en handfull nya anteckningar per år sedan 2016.

Men grattis bloggen! 17 år! Nästa år blir du myndig...!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Onsdag 2019-11-13 19:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Historisk händelse!

För snart 20 år sedan började jag med platespotting. Ni vet, man börjar med att leta efter en bil med registringsnummer 001, därefter 002 osv.

Jag är inne på mitt tredje varv nu och förr var det ganska lätt att räkna ut vad oddsen för att se ett nummer var. Då fanns det ju bara 999 bilar av varje bokstavskombination. Sedan något år tillbaka kan dock sista siffran vara en bokstav så nu vet jag inte hur många olika kombinationer det finns. Det har i alla fall blivit svårare att se ett visst nummer.

Hur som helst, igår såg jag 428 på en parkeringsplats i Lund och idag inträffade något jag inte varit om sedan jag började för alltså nästan 20 år sedan.

På väg till Lund möter jag en bil med nr 429. Och därefter ser jag en lastbil med nr 430. Två bilar i rad! Vad är oddsen!?

Senare på förmiddagen såg jag 431 och sedan var det dags att åka hem och vad händer då?

Jag går längs med en väg med parkerade bilar och ser en av bilarna med nummer 433 och hinner inte mer än tänka att nu skulle det vara gött att se 432 förrän 432 kör förbi på vägen! Och jag kastar en ny blick på 433 och med bara några timmars mellanrum händer alltså det som tidigare aldrig hänt på 20 år inte bara en, utan två gånger! Vad är oddsen för det!?

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2019-10-22
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - en summering

Rögle leder fortfarande SHL när de flesta lagen spelat åtta matcher.

Säsongen är lång och saker kommer förstås att hända längs vägen, men det är ändå fascinerande vad två kanadensiska bröder lyckats göra.

Bröderna Abbott värvades till Rögle av dåvarande sportchefen Roger Hansson inför lagets återkomst i SHL (dåvarande Elitserien) 2008 och de tog verkligen laget och ligan med storm!

Jag minns särskilt en match mot Frölunda. I mitten av andra perioden gick Rögle från 0-0 till 3-0 på 56 sekunder, alla målen av de två bröderna. Hur är det ens möjligt?

Jo, efter 1-0 valde dåvarande tränaren Peter Johansson att ha kvar Abbot-kedjan på isen och 45 sekunder senare tackade de för förtroendet när Cam Abbott gjorde sitt andra mål. Här tar Frölunda timeout.

När pucken släpps igen, vilken kedja är kvar på isen? 11 sekunder senare gör Chris Abbott 3-0.

3 mål i samma byte, jag tror inte det har hänt förr på den här nivån och det lär dröja tills det händer igen.

Tvillingarnas succé gick förstås inte någon sportchef förbi och eftersom Rögle inte lyckades säkra fortsatt spel i högsta ligan förrän i dåvarande kvalserien så skrev bröderna ganska tidigt på för konkurrenten Luleå.

Vi går framåt några år till 2017. Rögle har lyckats både åka ur och komma tillbaka till SHL inte mindre än två gånger men har förtvivlat svårt att etablera sig.

Under inledningen av säsongen 2017 hackar spelet och i slutet av oktober och början av november lämnar både sportchefen Anders "Masken" Carlsson och tränaren Anders Eldebrink laget.

Nya på dessa poster blir Chris Abbott (sportchef) och Cam Abbott (tränare).

Och de lyckas vända trenden direkt! Första matchen efter tillträdandet möter Rögle Örebro. Visserligen ett lag man haft oförklarligt lätt mot de senaste åren, men med säsongens övriga resultat i ryggen är 6-1 ändå ett oväntat resultat.

Rögle låg före den matchen sist i serien med 11 poäng på 18 matcher (i år behövde man bara 5 matcher för att nå samma poängantal) men med bröderna Abbott vid rodret hände något.

Det handlade inte om ett nytt ledarskap för laget utan ett nytt ledarskap för hela föreningen. Flera obekväma beslut togs och stjärnspelare som Juhamatti Aaltonen och Cade Fairchild fick lämna under säsongen. Istället fick vi in spelare som okände Olle Liss som gjorde braksuccé med 10 poäng (6 mål) på de 5 första matcherna i SHL. Detta gjorde att han fick göra debut i Tre Kronor i sin andra landskamp gjorde han hattrick!

Rögle tog kliv för kliv under säsongen och slutade till sist på 11:e plats. Hade man bara räknat matcherna som spelades med bröderna Abbott vid rodret så hade laget slutat på 8:a.

Inför säsongen 2018/2019 hände sedannågot som många Röglefans länge drömt om. Flera av våra tidigare spelare började komma tillbaka. Redan inför säsongen 2017/2018 hade Ted Brithén kommit hem igen och inför 2018/2019 värvades bland andra Mattias Sjögren. Inför årets säsongen har Dennis Everberg, Niklas Hansson och Nick Sörensen flyttat hem.

Förväntningarna var höga inför bröderna Abbotts första hela, riktiga säsong men inledningsvis såg det inte alls bra ut. Efter 6 omgångar hade man bara lyckats skrapa ihop 1 poäng (mot 14 i år).

Det pratades om schism i laget på grund av brödernas ledarstil. Men laget gick ihop, gjorde lite taktiska förändringar och i den sjunde matchen kom säsongens första seger, 2-0 och återigen var det "favoritmotståndaren" Örebro som stod för motståndet.

Laget fortsatte uppåt och när tabellen summerades hade laget slutat 9:a och för första gången på 25 år nått slutspel!

Man mötte HV71 i bäst av tre matcher i det så kallade Play in som egentligen fungerade som åttondelsfinal.

Där var HV71 det starkare laget och vann med 2-0 i matcher men laget hade visat att man var att räkna med. Räknade man bort de sex första matcherna så hade Rögle slutat på 6:e plats och med värvningen av Dennis Everberg inför årets säsong så var förstås förväntningarna ännu högre än ifjol.

Några påstod att värvningen av Everberg var årets bästa i hela SHL och så här långt har han verkligen levererat med 9 poäng (6 mål) på 8 matcher.

Det som imponerat mest under årets första 8 matcher är inte bara resultaten (endast en förlust) utan också hur man hanterat matcherna.

Säsongen fick en flygande start mot HV71 där slutresultatet 4-0 skrevs redan efter första perioden. Ett stort avbräck dock då Ted Brithén, av många ansedd som SHLs bästa center, träffades av ett slagskott och bröt käken. Han har inte spelat sedan dess. Även backen Craig Schira saknades i inledningen av säsongen på grund av skattetekniska skäl.

Andra matchen var mot Malmö borta. Säker 3-1-ledning inför sista perioden vändes dock till 3-3 med knappat sju minuter kvar. Rögle var dock inte nöjda utan gick för seger och slog in slutresultatet 4-3 några minuter senare.

Efter denna succéstart kom det en reaktion i tredje matchen mot Oskarshamn som vann med 1-0. Rögle hade inne en puck i slutet, men målet dömdes bort.

Fjärde matchen borta mot Linköping. Underläge 0-1 vänds till 3-2-seger.

Femte matchen borta mot Örebro slutar med Rögle-vinst 3-2 efter straffar sedan Rögle kvitterat i mitten av slutperioden.

Sjätte matchen hemma mot Leksand. 1-2 efter första perioden blir 5-3.

Sjunde matchen hemma mot Luleå. 0-1 kvitteras i mitten av slutperioden för att bli 1-2 kort senare. Ny Rögle-kvittering och seger efter sudden death efter segermål av Craig Schira som gjorde sin första match.

Åttonde matchen, seriefinal mot Frölunda borta. Ifjol vid den här tiden var det 25 år sedan Rögle senast vann borta på Frölunda i högsta serien, men sen skedde det inte mindre än två gånger ifjol och även den här gången blev det seger, 2-1 efter två styrningar av Dennis Everberg.

Det som imponerat på mig mest i år är förmågan att vända underläge. Rögle har hamnat i underläge i sex av årets åtta hittills spelade matcher och det är bara mot Oskarshamn som man inte lyckades vända ett underläge (men glöm inte det underkända målet, man var nära då också).

Jag kollade med statistik-oraklet @domarna.se på Twitter om det här med att vända underläge till seger och det visade sig att utöver Frölunda, som lyckats med samma bedrift i år, så har inget lag lyckats vända underläge till seger i 4 raka matcher förut i SHL under 2000-talet.

Nu pratas det om att förlänga kontraktet med Abbott-bröderna. Det nuvarande går ut efter nästa säsong, men efter succén så är det inte konstigt att man vill förlänga. Bröderna som inte tidigare jobbat på så här hög nivå utanför isen tidigare har inte bara lyckats göra (åtminstone för stunden) till ett topplag i SHL, utan har också, precis som laget, lyckats vända underläge till seger.

Minns fjolårets inledning med sex raka förluster. Man ändrades sin ledarstil och sitt spelsystem och ledde laget till sitt första slutspel på 25 år.

Förmågan att vända en matchbild eller dåliga vanor i sitt ledarskap visar på stor mognad och stort kunnande och har visat att Rögle är en klubb som även stjärnor vill komma till (Ted Brithén, Mattias Sjögren och Dennis Everberg mfl) och inte bara är en språngbräda för kommande stjärnor (Rasmus Sandin och William Nylander t.ex) vilket är helt fantastiskt för oss Röglefans som vill att laget ska bestå av egna produkter i så stor utsträckning som möjligt.

Var ska det här sluta?
Ja, jag bryr mig faktiskt inte.
Jag har samma känsla som i OS 2002 när Tre Kronor slogs ut mot Vitryssland. Skit samma, de utklassade ju Kanada i gruppspelet! Det var faktiskt värt mer för mig än en eventuell OS-medalj.

Och känslan är densamma nu.
Om det så blir ett sånt bakslag att laget ramlar ur SHL så är det här ändå säsongen då man under åtminstone en period inte bara vara bästa grönvita laget, man var det bästa laget.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2019-10-09 17:26
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle leder SHL!

För drygt 11 år sedan skedde något historiskt. Efter ungefär en tredjedel av säsongen går Rögle upp på första plats i SHL (dåvarande Elitserien).

Det varade bara knappt ett dygn den gången och det skulle dröja nästan 11 år innan det hände igen. I lördags var det nämligen säsongspremiär och Rögle slog HV71 med 4-0. Första premiärsegern på 12(!) försök i högsta serien och direkt upp i serieledning, en plats som försvarades i tisdags efter 4-3 mot Malmö.

Ikväll är det hemmamatch mot nykomlingarna Oskarshamn. Frågan är vilken trend som bryts. Rögles trepoängare eller Oskarshamns poäng i varje match.


Historisk tabell


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2019-09-19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ockerhöjningar...

Att priser går upp är inget konstigt, men senaste veckan har jag råkat ut för två kraftiga prishöjningar som det inte går att göra något åt.

1. Internetabonnemanget
För några år sedan fick vi erbjudande från Svenska Stadsnät att installera fiber så det hoppade vi på. Inte så mycket för att få ökad hastighet utan för att vi inte hade lyckats hitta något system som fungerade bra för oss.
Vi ordnade ett 100/10-abonnemang från Bredbandsson för 225kr/mån.

I veckan fick vi brev om att Telia tagit över driften av Svenska Stadsnäts fiber och kommer att justera sina priser och därför måste alla bolag höja sina priser. Vårt abonnemang kommer framöver att kosta 319kr en höjning med över 40%!

Och som inte detta vore nog så kommer alla abonnemang som inte har samma upp- och ner-hastighet att försvinna från och med årsskiftet. Vi kommer då att behöva betala ytterligare 40kr per månad. Vi kommer nästa år att betala nästan 60% mer än vi gör idag alltså och vi kan inte göra nåt åt det eftersom höjningen gäller alla bolag kopplade till Svenska Stadsnät.

2. Jobbets parkering
Jag brukar åka tåg till jobbet, men då och då tar jag bilen och då parkerar jag alltid i den billigaste zonen.
Detta har tidigare kostat 20kr per dag så döm om min förvåning när jag idag kommer dit och får punga ut med 61 kronor för samma tid!
En ökning med 205%!

Så tröttsamt...

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2019-02-15 20:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Klocklös i Tiden fyller 16 år!

Idag är det 16 år sedan jag sparkade igång mitt bloggverktyg och postade den första blogganteckningen på Klocklös i Tiden.

Mitt bloggande har verkligen gått i cykler. De första åren bloggade jag nästan dagligen, sen skönt det rejält 2009, fick ett litet uppsving igen 2015 för att sen dö ut igen 2017. Jag har inga planer på att börja blogga dagligen igen, men jag känner att jag då och då vill posta något nytt, så vi får se hur det blir framöver.

Antal bloggposter per år sedan starten 2002:
2002: 31st
2003: 561st
2004: 368st
2005: 437st
2006: 368st
2007: 105st
2008: 253st
2009: 23st
2010: 3st
2011: 1st
2012: 1st
2013: 1st
2014: 1st
2015: 75st
2016: 206st
2017: 1st
2018: 5st
Totalt: 2440st

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden/Min blogg.

Tisdag 2018-11-13 17:31
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Skånetrafikens facit är under all kritik

Jag tågpendlar med Skånetrafiken mellan Teckomatorp och Lund varje vardag och tidigt i fjol höst så märkte att tåget hade svårare och svårare att anlända i tid.

Mitt tåg avgår 08.00 och ska vara framme i Lund 8.21, men det kändes som det bara klarade av det ett par gånger i veckan.

Så jag började skriva upp ankomsttiden och kan ni tänka er, det var värre än så!

Här är siffrorna månad för månad från 1 november 2017 till sista oktober 2018. Från vänster: antal sena ankomster till Lund*), antal i tid och antal inställda.

November 2017: 13 - 1 - 0
December 2017: 10 - 2 - 1
Januari 2018: 9 - 1 - 2
Februari 2018: 11 - 4 - 0
Mars 2018: 7 - 2 - 0
April 2018: 11 - 2 - 0
Maj 2018: 13 - 4 - 0
Juni 2018: 5 - 0 - 0
Juli 2018: 0 - 4 - 0
Augusti 2018: 5 - 3 - 0
September 2018: 13 - 2 - 0
Oktober 2018: 11 - 2 - 0
Totalt: 108 - 27 - 3

Helt otroligt! Av 138 avgångar var det bara 27 som var i tid! Knappt 20%! Knappt en i veckan!

Jag vet att Skånetrafiken inte bär ensam skuld i detta, men att misslyckas med att komma i tiden 108 av 138 gånger är så otroligt dåligt.

Men jag pendlar vidare. Och antecknar vidare.

Och vet ni vad? November 2018 har faktiskt börjat riktigt bra! Man har bara varit sen hälften av gångerna! Man får vara nöjd med det lilla...

*) En försening i min värld är när tåget ankommer 08.22 eller senare.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2018-11-09 18:54
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jubileum! 15 år sedan!

Idag jobbar jag inte som programmerare längre även om jag fortfarande jobbar kvar på Universitetsbiblioteket i Lund.

Men för 15 år sedan så var jag timanställd och programmerade ett bokningssystem för bibliotekets räkning. Studenterna ville gärna kunna boka grupprum och datorarbetsplatser så jag fixade ihop ett bokningssystem för det och just idag är det 15 år sedan det lanserades.

I förlängningen gav det mig en fast tjänst som programmerare men sedan några år så har jag andra arbetsuppgifter.

Hur jag vet att det är 15 år sedan det lanserades? Jag såg ett blogginlägg i arkivet som postades för 15 år sedan igår om lanseringen. Läs det här.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2018-11-06 18:23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hur gör man då?

I helgen var jag och Elin och storhandlade tillsammans med Elins far.

Vi hade fått en rabattkupong på 10% på ett ställe vi inte brukar handla på så vi åkte dit och gjorde våra inköp.

I kassan lade vi först upp våra grejor och sedan svärfars. Och så tänkte vi att kollar på displayen hur mycket våra varor kostar och drar av det sen från totalen för att se vad svärfar blir skyldig.

Displayen räknade upp som den skulle upp till en bit över 800, där fastnade den på en vara och visade bara 19.95.

Så jag gick bort till Elin som packade ner våra varor och sa det och tog över packandet eftersom Elin hade rabattkupongen och skulle betala.

Senare i bilen satt hon och tittade på kvittot för att räkna ihop hur mycket hennes fars varor hade kostat så tyckte hon att summan blev väldigt liten, bara drygt 800kr. Vi brukar landa på närmare det dubbla när vi veckohandlar tillsammans.

Och vilken vara hon än räknade upp från kvittot så var det vår.

När svärfar började räkna upp de varor han hade köpt så fanns inte en enda med på kvittot!

Så avläsaren måste ha låst sig men fortsatt att ge ljud ifrån sig för annars hade ju kassörskan uppmärksammat det.

Elin försökte ringa affären för att påtala felet och se vad vi kunde göra för att göra rätt för oss, men ingen svarade.

Så frågan är nu, vad 17 gör vi?

Idag firar för övrigt jag och Elin 12 år tillsammans. Grattis till oss, älskling!

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2018-11-05 18:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Visa äldre anteckningar -- Visa nyare anteckningar