Sverige - Paraguay 1-0

Jag hade bra känslor inför den här matchen hela tiden. Var övertygad om seger och var rejält kaxig på jobbet när vi skulle ha tippningstävling och tippade 4-0 till Sverige.

Under dagen började det ryktas om att Kim Källström som jag propagerat för skulle få börja från start vilket ju visade sig stämma.

Efter en halvtimmes spel mot Trinidad/Tobago var jag inställd på 0-0. Sverige hade målchanser, men oflyt och dåligt tempo i spelet. Annat var det mot Paraguay.

Paraguay slog bland annat Argentina i sin VM-kvalgrupp men mot Sverige skapade man inte enda målchans. Några skott utifrån var det enda man lyckades med.

Sverige var överlägset i precis allting, från bollinnehav till just målchanser.

Mot Trinidad/Tobago var jag som sagt inställd på att det skulle bli 0-0 redan efter en halvtimmes spel. Mot Paraguay var övertygad om seger hela tiden, även när klockan sprintade upp på 85 minuter.

Elmander byts in mot Källström och jag tänker att om han gör mål så förlåter jag honom för alla missar i träningsmatchen mot Finland inför VM. Han gör inte mål, men framspelningen till Allbäck som nickpassar till Ljungbergs mål gör att jag åtminstone är nöjd med hans inhopp.

Resten av matchen visar Sverige upp ett effektivt fulspel (dvs bara håller bollen inom laget utan att försöka anfalla) och det är först när klockan närmar sig 93 minuter som bollen letar sig över på Sveriges planhalva igen efter målet. Då blåser domaren av matchen och segern är klar.

Klart är dock inte avancemanget till åttondelsfinal. Trinidad/Tobago har fortfarande chansen att snuva Sverige på den andra platsen (England har redan vunnit gruppen) och efter att ha varit nära poäng också mot England (1-0 kom först i 85:e minuten) så är det ingenting som säger att de inte kan slå Paraguay. Vinner England samtidigt mot Sverige (vilket de måste göra förr eller senare trots att de inte slagit Sverige sedan 60-talet) så tar Trinidad/Tobago åttondelsplatsen.

Men nu är det bara att suga på den här karamellen tills matchen mot England på tisdag. Just nu har jag ingen känsla för hur det kommer att gå där så vi får se. I blogg-VM-tipset har jag tippat 0-0 och jag skulle inte ha något emot att få rätt. Skulle jag få in resultatet i matchen Paraguay - Trinidad/Tobago (3-1) så bryr jag mig inte ett dugg om hur det går mot England för då är Sverige vidare ändå.

Här kan du se hur det såg ut när Lasse Granqvist och Ralf Edström kommenterade målet i Radiosporten.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Fotbolls-VM 2006.

Fredag 2006-06-16 03:01
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info