Summeringar från 2003

Det jag tycker är häftigast att hitta när jag gått igenom arkivet här på Klocklös i Tiden är alla summeringar av bloggveckan jag gjort.

Ett tag summerade jag vad det skrivits om på de bloggar jag följde då och det är riktigt kul att titta tillbaka och nyupptäcka gamla bloggar som jag glömt att jag följde.

Jag ser också att mina summeringar efter ett tag började publiceras på Weblogs.se, Sveriges första(?) samlingsplats för svenska bloggar. Kul, det mindes jag inte.
[Archive.org: Summering vecka 42, 2003]

Bild från Weblogs.se 2003


Här försöker till exempel Jonas Söderström på bloggen Blind Höna att lansera ordet fick-ringa. Jag tycker han lyckades ganska bra.
Jonas blogg var inte en av de jag listade igår, men den finns fortfarande kvar, på ny adess, och är alldeles välmående. Dessutom håller Jonas på med att färdigställa en bok om de första årens bloggande i Sverige. Jag hoppas åtminstone att han fortfarande håller på med det. Bloggen om boken har inte uppdaterats sedan januari 2014.

Men tillbaka till mina gamla veckosummeringar. Jag älskar hur naivt det var på den tiden. En veckosummering kunde till exempel innehålla nyheter om tre nya bloggar. Men så fanns det ju inte så många då heller. När jag skrev den första summeringen i juli 2003 så avslutades bloggposten med På weblogs.se finns det nu 237 webbloggar som 150 användare håller koll på.

Det var en härlig tid i mitt liv och det finns nostalgisk skimmer över de här anteckningarna. Och apropå nostalgi. Hur många av bloggarna som pingade Weblogs.se under 24 timmar den 12 och 13 december 2003 känner du igen?

[Alla summeringar jag publicerade på Klocklös i Tiden]

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2015-11-12 19:04
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info