Rögle leder SHL!

Den här bloggposten har behövts skrivas ett tag, den om Rögles utveckling de senaste åren.

Från att ha varit ett lindansargäng som varvat mellan Hockeyallsvenskan och SHL i princip ända sedan 2008 så är man nu Sveriges bästa hockeylag, åtminstone om man ser till tabellen.

I oktober 2019 gjorde jag en liten summering av utvecklingen fram tills dess. Då var säsongen åtta matcher gammal och jag skrev bland annat "Säsongen är lång och saker kommer förstås att hända längs vägen".

Föga anade vi då att en pandemi var på väg att lamslå världen och att Rögles första slutspelsplats på 25 år inte gav lagets första slutspelsseger då slutspelet aldrig kom igång utan ställdes in.

Idag, ett drygt år senare, haltar tabellen betänkligt (lagen har spelat mellan 18 och 24 matcher) på grund av samma pandemi. Men att Rögle ligger etta råder de inga tvivel om då de tillhör de lag som spelat minst antal matcher. (Se tabellen nedan.)

Och sättet man klev upp i serieledning på sen! 5-0 borta mot Luleå igår var episkt på så många plan.

Det var ju just Luleå som köpte bröderna Abbott då deras spelarkarriär just tagit fart i Rögle efter en sensationell säsong.

Det är Luleå som varit mardrömsmotståndaren nummer 1 i SHL. Senast Rögle tog tre poäng mot dem på bortaplan var 2009 och sedan Rögles senaste SHL-comeback 2015 så har 20 matcher spelats mellan lagen, 60 poäng delats ut och Luleå har lagt beslag på 50 av dem.

Fram till igår då, då match nummer 21 spelades och Rögle gjorde sin kanske bästa match nånsin i SHL.

Daniel Rooth, krönikör och sportjournalist på Helsingborgs Dagblad, skriver i en krönika idag [Premium]: "Rimligt att börja prata om Rögle som en guldkandidat nu".

Ja, onekligen ser det bra ut, men det finns naturligtvis andra lag som kommer att blanda sig i striden när det i vår är dags för slutspel och vi förhoppningsvis har mer publik på läktarna än dagens gräns på 8 personer.

För det förtar verkligen prestationen för mig. Det känns som en låtsassäsong. Att publiken är viktig för stämningen visste vi, men att den var så här viktig var vi nog ingen som kunde ana.

Trots bristen på publik (eller tack vare?) så har Rögle byggt upp en imponerande svit på hemmaplan. Den 25 januari kom den senaste hemmaförlusten. Det är snart ett helt kalenderår! En stark hemmafördel är naturligtvis guld(?) värt i ett kommande slutspel.

Men säsongen är fortfarande lång och jag skriver som jag skrev ifjol; saker kommer förstås att hända längs vägen.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2020-12-09 19:46
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info