Alla anteckningar inom kategorin Kändisar/Celebrityspotting

Helgens kändisspotting

Mötte den här bloggaren på Parkgatan i Malmö i söndags.

Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Tisdag 2008-03-04 11:25
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag mötte Lassie

Sigge har listat några (35 st) av de kändisar han träffat under sitt liv och uppmanar andra att göra detsamma.

Här kommer min ofullständiga lista. Jag har säkert glömt hur många som helst och inte har jag många exakta datum heller men här kommer ett försök till lista i alla fall.

1. Båstad, början av 80-talet: Går i simskola. Den legendariske Kvällsposten-journalisten Birger Buhre är speaker under vår avslutande uppvisning.

2. Viken, början av 80-talet: Min far åker med min bror och mig till Viken utanför Helsingborg för att vi ska få träffa Rune Andreasson, Bamses pappa. Det gör vi. Vi får klistermärken. Sen åker vi hem.

3. Sälen, sommaren 1986 eller -87: Jag och min familj sitter på en uteservering vid en pool när någon i sällskapet plötsligt får syn på Gunde Svan. Snart kommer någon fram och frågar efter hans autograf. Det är inte jag.

4. Sälen, sommaren 1986 eller 1987: Jag, mina bröder och mina kusiner blir kompisar med värdshusägarens söner. En dag har frysen på värdshuset gått sönder. En kompis till värdshusägaren får syn på sin kompis barn och deras kompisar och kommer ut med smält glass till oss. Kompisen är Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

5. Tärnaby, 1988: Jag och min familj går in på värdshuset (det är mycket värdshus i min historia) i Tärnaby. Ägaren är på väg åt motsatt håll. Min pappa hälsar. Stig Strand hälsar tillbaka.

6. Hallandsåsen, slutet av 80-talet: Jag och några kompisar kommer fram till Hallandsås Motell. Samtidigt som en lång man hoppar in i en röd sportbil och drar iväg. Mannen är Patrik Sjöberg.

7. Båstad, slutet av 80-talet: Får medalj i Bjäreolympiaden, en friidrottstävling för barn under 16 år, av Lennart Strand. Jag kom tvåa.

8. Ängelholm, 1990(?): Jag får Heinz Ehlers autograf. Minns ej hur.

9. Ängelholm, 1990(?): Jag ser Jörgen Jönsson debutera i A-lagssammanhang. Han har nummer två.

10. Ängelholm, 1990(?): Jag och några kompisar frågar Rögletränaren Håkan Nygren vem nummer två är.

11. Ängelholm, 1990(?): Jag och samma några kompisar som ovan går runt bland Skelleftå-, Södertälje- och Modo-spelare och ber om autografer. Bland spelarna märks Sam Lindståhl. Tyvärr har inte Foppa debuterat i Modos A-lag ännu.

12. Ängelholm, 1991: Ibland när jag och mina kompisar väntade på någon av våra föräldrar som skulle hämta oss efter ännu en Röglematch så cyklade Rögletränaren Christer Abrahamsson förbi. Glada "Bra match!"-utrop eller nedstämda förlustnickningar var vanligt.

13. Hallandsåsen, 1992: Jag träffar Markus Slivka. Då en anonym lundabo jag träffat via HPDatabas. Senare keyboardist i bland annat Björns Vänner och Thirdimension.

14. Stockholm, 1993-94: På en klassresa till stora staden får vi plötsligt syn på Mark Levengood på cykel. En damcykel. Han ser glad ut.

15. Båstad, 1994: Gick på komvux. På tyskakursen gick bland andra Robert Lindstedt.

16. Mellbystrand, 1996: Jag springer bakom en kameraman och håller rätt på hans kablar vid inspelningen av TV3-satsningen Superstars. Längdhopparen Erica Johansson frågar om man ska över eller under ett hinder. Jag svarar "va?". Erica Johansson frågar om man ska över eller under ett hinder. Jag svarar "över" eller "under". Jag minns inte vilket.

17. Mellbystrand, 1996: Under TV-inspelningen var det också jag som transporterade min kameramans kamera fram och tillbaka mellan transportbilen och inspelningsplatserna. Då inspelningsplatsen ofta var nere på stranden fick man gå på en smal gång av brädor. När jag kom gående med kärran med kamerväskan mötte jag plötsligt Marie-Helen Östlund. "Jag går ur spår" sa jag. Sen gick jag ur spår.

18. Mellbystrand, 1996: Ett av tävlingsmomenten var en slags hinderbana där två personer tävlade mot varandra. Mats Sundin ställer sig och inspekterar starten. "Springer du ensam i det här heatet?" frågar jag. "Ja" svarade han.

19. Lund, slutet av 90-talet: Jag, min dåvarande flickvän och några kompisar till henne är på väg till Olympen för att gå på konsert med Cardigans och Kent. När jag svänger in på parkeringen passerar jag en buss på ganska nära håll. Just som jag passerar dörren hoppar någon ut och jag får väja lite halvsnabbt för att inte köra på honom. Jocke Berg, sångaren i Kent tittar långt efter oss.

20. Stockholm, 2000(?): Jag träffar Jan Nilsson, Bredbandsbolagets VD, i samband med ett jobb.

21. Stockholm, 2002(?): På en T-banestation ser jag Baren-Molle gå förbi.

22. Båstad, 2003(?): Jobbar på samma ställe som Daniel Teodorsson, keyboardist i Niccokick.

23. Kivik, september 2003: Jag och några kompis är på Äppelmarknaden. Elin Sigvardsson och Mikael Wiehe spelar. Under Elins konsert tappar hon sitt plektrum och frågar halvt på skoj om någon i publiken har ett. Min kompis David har alltid ett plektrum i fickan och eftersom han står långt fram går han fram till scenkanten och ger henne det. Hon spelar resten av konserten med hans plektrum. Efteråt säljer hon sin skiva som en del av oss köper och David får tillbaka sitt plektrum.

24. Kivik, september 2003: När vi lämnat Elin och är på väg till bilen för att åka hem möter vi Mikael Wiehe. Han känner igen David som gett Elin sitt plektrum och kommer fram och tittar lite grand på plektrumet som David nu stoppat innanför fodralet till Elins CD som han nyss köpt. David förklarar. Wiehe skrattar.

25. Malmö, hösten 2003: Jag och några kompisar är på konsert med Elin Sigvardsson. Då vi varit på tre av hennes tidigare konserter i ganska tät följd och hennes konserter inte drar så mycket folk (än) så känner hon igen oss och efteråt stannar vi och pratar lite grand med henne.

26. Göteborg, januari 2004: Jag och några kompisar åker till P3 Guldgalan. Innan galan minglar vi runt tillsammans med bland andra The Ark, The Radio Dept, The Soundtrack Of Our Lives, José Gonzalez och Elin Sigvardsson. Elin känner igen oss när jag säger hej och pratar med oss en stund. Jag får en kram.

27. Göteborg, januari 2004: Efter galan träffar vi av en slump Elin igen. Vi undrar om efterfesten är för alla eller endast VIP. Hon tror att den bara är för VIP men hon har ett extra pass över om någon är intresserad. Vi kör musketörstilen "En för alla, alla för en" och avböjer.

28. Stockholm, 2 mars 2004: Jag och Elin Sigvardsson har haft lite mailkontakt under årets första två månader och i mars åker jag och min kompis David till Stockholm där Elin håller en gratiskonsert. Från scenen berättar hon att det finns två långväga gäster bland publiken. Skåne var det va? Jag och David nickar glatt.

29. Båstad, 6 juli 2004: Jag möter Martin Dahlin på en parkering. Han har ett stort sällskap med sig.

30. Göteborg, 7 juli 2004: Jag och en kompis är på Liseberg där vi ser Mikael Ljungerg. Fyra månader senare är han död.

31. Lund, 6 december 2004: Vi som prenumerat på HippHipps nyhetsbrev får komma till Olympen på frågestund med Anders Jansson och Johan Wester. Efteråt skriver de autografer och jag passar på att hamna på kort tillsammans med både dessa och tjejerna från serien.

32. Malmö, februari 2005: Jag och en kompis är på Anders och Måns krogshow. De inleder med att gå runt och hälsa på alla. Anders missar mig men Måns tar i hand.

33. Göteborg, våren 2005: Efter en konsert med Elin Sigvardsson träffar vi Peter Herrmansson och Per Nordmark, i vanliga fall i bandet Fireside men den här kvällen medlemmar i Elins kompband. Vi pratar en stund.

34. Malmö, våren 2005: Min kompis David bjuder Elin Sigvardsson tillsammans med band + Jen på tårta på hotellet de bor på i samband med en Malmöspelning. Bandet avvaktar men Elin och Jen låter sig bjudas. Några timmar senare tackar hon för tårtan från scenen.

35. Helsingborg, våren 2005: Jag pratar en del med Jen efter en spelning med Elin Sigvardsson där Jen agerat förband.

36. Kullaberg, sommaren 2005(?) 23 juli 2004: Jag och en kompis besöker Nimis. På vägen tillbaka, i en brant backe, möter vi tre personer som bär på kameror, stativ och väskor. Min kompis säger "Akta så ni inte ramlar. Det är ganska brant." Mannen som bär på stativet ler lite förläget. Han heter Lars Vilks. Han har byggt Nimis.

37. Stockholm, november 2005: Fick ögonkontakt med Sigge EklundBloggforum. (Denna punkt är med bara för att jag ska komma upp i exakt 42 punkter.)

38. Göteborg, januari 2006: När det börjar bli dags att leta upp sin plats under P3 Guldgalan hamnar jag i en kö till en trappa. Framför mig står Leif Pagrotsky och Laleh. De är ungerfär lika många. Och långa. Lika. För långa är de inte. Allra minst(!) Pagrotsky.

39. Göteborg, januari 2006: Jag och mina kompisar står i kö för att komma in till lokalen där P3 Guldgalan ska hållas när Andreas från FCZ (och nu också HCZ) går förbi. Jag knackar honom på axeln, presenterar mig och säger att jag gillade FCZ och önskar honom lycka till då jag vet att han ska vara prisutdelare till ett av priserna på galan. Han ser glad ut, tackar och önskar detsamma.

40. Göteborg, januari 2006: På P3 Guldgalan sitter jag bakom The Embassy. De verkar inte helt nöjda med att gå prislösa från galan.

41. Göteborg, januari 2006: När Torgny Melins kör sitt medley av de nominerade till årets låt och kommer till Septembers låt Satellite säger jag högt "Det var oväntat!" och syftar på att den lät bra i dansbandstakt. Snett framför mig sitter September och vänder sig om mot mig. Hon ser inte helt glad ut. Hon trodde kanske att jag menade att det var oväntat att den blev nominerad.

42. Malmö, 4 april 2006: Efter en konsert med Lars Winnerbäck går jag och min kompis David förbi Norpan Eriksson och Josef Zachrisson som spelar i Winnerbäcks band Hovet. David säger "Schysst spelning, tack så mycket!" Jag säger ingenting.

Detta är min lista över IRL-kontakter med kändisar. Nedan en kort lista över vilka kändisar jag fått mail från:

Jan Bylund, ståuppare
Lasse Anrell, journalist
Tove Lifvendahl, politiker
Claes af Geijerstam, artist
Pekka Heino, programledare
Marit Bergman, artist
Elin Sigvardsson, artist
Malin Olsson, Fröken Sverige 2001
Albert Svanberg, journalist
Henrik Elmér, ståuppare
Roger Hansson, ishockeyspelare
Kulan Kugelberg, P3-programledare
Marcus Dimbodius, artist

Jag har dessutom fått ett handskrivet brev av Per Sinding-Larsen!


UPDATE!
Under 2004 träffade jag också filosofen Horatius katt Nypon-Stina hemma hos en kompis som var kattvakt.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Lördag 2006-04-22 00:39
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kändisspotting

Stationsvakten nämnde för några dagar sedan att man då och då hittade kändisspotting, alltså anteckning om att jag sett en "kändis" på min blogg.

För att göra honom och de kändistokiga läsarna nöjda så kommer här senaste dagarnas resultat:

Martin Dahlin, fotbollsspelare som var med och tog brons i USA-VM 1994 sågs på Sparas parkering strax innan 18.00 igår kväll.

David Batra, Peter Wahlbeck, Ami Hallberg, Sara Young, Måns Möller, Johan Glans och Patrik Larsson (alla stå upp-komiker) sågs på standupgalan i Strandängsskolans gymnastiksal i Båstad på tisdagkvällen. Pausmusiken stod Niccokick och några lokala sångarförmågor för.

Idag såg jag brottaren Mikael Ljungberg ströva omkring på Liseberg.UPDATE!

Jag glömde berätta att Jepson, Sylvester och Leari från The Ark kompade bakom ståupparna medan de hade sin show.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Onsdag 2004-07-07 21:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Svaren på kändisfrågorna

Igår hade jag en liten tävling där det gällde att identifiera fem kändisar. Maria (45RPM) imponerade genom att svara rätt på fyra av kändisarna. Jag skrev lite kaxigt att ingen kommer att gissa vem kvinnan på bilden längst ner. Det är nämligen Timbuktus MAMMA! :)

Jag kanske ska tillägga att det var först när jag kom hem och kikade på bilderna som jag såg att Pauline, Hans Shimoda och Dr Kosmos & Miss Universum kyssandes fastnat på bild. Den förstnämnda visste jag inte ens var på galan innan jag kikade på P3´s bilder från galan.

Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Fredag 2004-02-06 17:02
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bilder från P3 Guld-galan

Här kommer en gissningstävling. Vilka är de inringade kändisarna på bilderna? (Bilderna är klickbara.)
Lycka till!UPDATE!
Pluspoäng till den som lyckas identifiera kändisar som inte är inringade. :)


UPDATE 2!

Personen som hamnar i närkontakt med tjejen på bild fyra är samma kille som på bild tre.


UPDATE 3!
Tävlingen är avgjord. De rätta svaren hittar du här.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Torsdag 2004-02-05 18:42
16 kommentarer.
Skriv en kommentar!Semester!

Nu har jag fyra härliga veckors ledighet framför mig. Sitter och väntar på några jobbarkompisar för att grilla och fira vår nyvunna frihet.Lite celebrityspotting också. Igår sågs ishockeyspelaren Kenny Jönsson på Systembolaget i Ängelholm enlig min Statoil-källa.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Fredag 2003-07-04 18:03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!I brist på annat

För tillfället har jag egentligen inget att skriva om, men för att inte juli månad ska gapa tom så berättar jag att jag för någon vecka sedan nådde tanddröm nummer 14.


Vidare rapporteras Ralf Edström och sångerskan Meja återigen besökt Statoil i Förslöv.


Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Tisdag 2003-07-01 16:44
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Celebrityspotting på Statoil i Förslöv

Enligt min Statoil-källa har man under veckan kunnat beskåda såväl Ian Wachtmeister som prinsessan Madeleine med pojkvän på Statoil i Förslöv.Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Torsdag 2003-06-26 09:06
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kändisar på Statoil i Förslöv

Jag är inte intresserad av kändisar.

Jag är inte intresserad av kändisar.

Jag är inte intresserad av kändisar.

Så, nu kan jag börja.På Statoil i Förslöv rapporterades följande kändisar har påträffats i helgen:* Meja

* Lars Bethke (skådespelare)

* Regina Lund (uppges inte ha hällt blåbärssoppa över sig)

* Meg WestergrenAndra blogganteckningar i kategorin Kändisar/Celebrityspotting.

Måndag 2003-05-19 20:39
12 kommentarer.
Skriv en kommentar!Visa äldre anteckningar