Alla anteckningar inom kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh

Aftonbladet har sensationella uppgifter!

(Man kanske skulle läsa artikeln också så att man insåg att det faktiskt var ett uttalande av Anna Lindh efter attacken.)

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Tisdag 2004-01-13 17:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tankar kring mordet på Anna Lindh

Hur är det egentligen? Mördades Anna Lindh den 10 eller 11 september? Kan man bli mördad utan att man dött? Om Anna Lindh mördades den 10 september så blev hon ju i så fall mördad innan hon dog, men det är väl det mest troliga svaret. Det var ju den 10 september som dådet utfördes.

Idag släpptes 35-åringen som suttit häktad skäligen misstänkt för mordet. Istället har man gripit och häktat en ny person på sannolika skäl.

Jag har lärt mig att det finns två grader av misstanke; misstanke, skälig misstanke och på sannolika skäl misstänkt.
Trots att 35-åringen greps skäligen misstänkt så var jag säker på att det var mördaren man gripit. Senare blev jag osäker och idag visade det väl sig i stort sett att jag fått rätt. Nu är jag återigen säker på att man gripit rätt person. Frågan är om osäkerhetskänslan dyker upp igen.

Det är en hel del personer som florerat i utredningen. Vi har NK-mannen, 35-åringen, mördaren och mannen som greps idag. Det kan vara fyra olika personer, men förhoppningsvis är 35-åringen den enda som inte hör hemma i samlingen.

Sen undrar jag om inte den svenska bloggosfären varit lite mesig när det gäller mordet och rapporteringen kring det. Steffanie ifrågasatte Säpo ganska tidigt och även Erik har haft några kritiska och ifrågasättande anteckningar.

Men Thorvald, Karon och Bengt har varit oväntat tysta.

Jag har inte själv varit särskilt ifrågasättande mot media i min blogg som jag egentligen är.

Jag ifrågsätter starkt uppgiften om att någon "sett honom sparka på valaffischer av Anna Lindh" innan mordet. Sett vem sparka? Den så kallade NK-mannen? Mördaren? 35-åringen? Eftersom ingen var gripen för dådet vid tidpunkten och ingen hade identifierats som NK-mannen så kan man omöjligt veta att "han" skulle ha sparkat på några valaffischer. Någon kanske gjorde det, men att koppla samman det med mordet? Nä...

Jag ifrågasätter starkt att tidningen som skrev att 35-åringen skulle varit bekant med kungafamiljen hade särskilt mycket kött på benen. Varför blanda in dem? För att det säljer!

Jag hoppas jag blir mer kritisk och har fler synpunkter kring nyheter som dyker upp, men framförallt så hoppas jag att fler i bloggosfären framför kritik och synpunkter mot de traditionella medierna. Är det inte en av de "riktiga" bloggarnas uppgift?

Till sist vill jag bara erkänna att jag, kanske något naivt, är övertygad om att polis gör ett jättejobb för att få fast mördaren.

Förresten, detta är min 500:e blogganteckning. Kanske därför den blev så lång? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Onsdag 2003-09-24 18:27
11 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det är inte han..

Den så kallade NK-mannen begärdes idag häktad skäligen misstänkt för mordet på Anna Lindh. Detta är den lägre graden av misstanke.

Är det bara jag som får konstiga vibbar? Tänk om det inte är killen vars liv vänts upp och ner i media. Tänk om DNA-analysen visar att hans DNA inte stämmer överrens med det som man fick fram i samband med mordet?


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Fredag 2003-09-19 14:05
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!"NK-mannen" har gripits

Enligt Aftonbladet så greps den så kallade NK-mannen i samband med derbyt mellan Hammarby och Djurgården ikväll.

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Tisdag 2003-09-16 21:47
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Slutdebatten

Det blev ett lågmält samtal om demokrati istället för en hetsk slutdebatt. Jag tyckte det var en bra form de lyckades åstadkomma. De fick fram ett budskap som saknats i tidigare valrörelser; vi jobbar inte MOT varandra, vi jobbar FÖR demokratin.

Sen blir jag mer och mer imponerad av Göran Perssons tal, både av innehållet i dem och av sättet han framför dem på.

För övrigt har jag åkt på en kraftig förkylning vilket nog ställer in mitt Lund/Malmö-besök i helgen.

Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Fredag 2003-09-12 21:31
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Anna Lindh är död

Jag vaknade av nyheterna i morse precis som jag hade planerat. Jag ville få reda på hur det gått för Anna Lindh så fort jag vaknade.

Nyhetsuppläsaren sa att hon hade avlidit. Jag blev arg och samtidigt förvånad. Alla läkare och journalister sa ju att det inte var livshotande.

Sen vaknade jag lite mer och undrade varför klockradion inte stod på. Jag hade inget minne av att jag stängt av den. Vänder mig om och ser att klockan är 02.55. Jag hade bara drömt om nyhetssändningen.

Jag går upp och sätter på TV´n. Kommer in lagom till en direktsänd presskonferens med två av läkarna ur teamet som opererat henne under natten. De ger lugnande nyheter. Blödningen har gått ner och de har avslutat operationen en timme tidigare.

Jag går och lägger mig igen, somnar och vaknar av klockradion tre timmar senare. De har tvingats börja operera igen.

Stiger upp och tittar lite på TV´s nyhetssändningar innan jag cyklar till jobbet.

Kvart i nio tar jag cykeln hem igen, byter hjul på bilen (punktering) och kör till Volvo för att få bytt dem. (Lika bra att ta alla då däcken var ganska slitna.)

När jag står och väntar på att få besked om huruvida jag hinner få tillbaka min bil innan helgen börjar nio eller halv tio-nyheterna. Anna Lindh har avlidit..

När jag kommer tillbaka till jobbet hinner inte jag inte inta min arbetsplats innan vi samlas för information. Vi informeras om att Sveriges utrikesminister avlidit av sina skador och att vi får 15 minuters fri tid att prata igenom det som hänt.

Det går en minut, inget händer. Det går två minuter, inget händer. Efter fem minuter är sorlet igång och en avdelningen lämnar samlingssalen. Jag också. Jag sätter mig framför en dator och går igenom tidningsartiklar och blogganteckningar.

Har fått höra vissa korkade kommentarer också idag, men inte så många som jag trodde. Skönt.

Brukar stanna kvar ett tag efter jobbet och prata med folk, men orkade inte idag. Cyklade hem istället. Erkände för mig själv att jag inte vet om bestämt mig för att rösta ja innan dådet och att jag nu blivit osäker. Om jag röstar ja, är det grundat på det jag fått information om INNAN mordet eller har mordet påverkat mig att rösta ja?

Jag är rädd för att valet kommer att få en annan utgång än det fått om inte det här hade hänt. Jag tror många osäkra röstar ja som ett bevis på sitt stöd för henne eller nåt sånt.

Men man kan inte skjuta upp valet, det hade varit att ge vika för våldet.

Ostrukturerade tankar..


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Torsdag 2003-09-11 17:53
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Anna Lindh

En SVT-journalist frågade folk på NK om de trodde att något sånt här skulle kunna hända i Stockholm. 1986 sköts Sveriges statsminister till döds i Stockholm, klart som f*n att nåt sånt här kan hända!

Skit samma att Sverige tog sig till fotbolls-EM ikväll. Skit samma att jag har en punktering att fixa på bilen. Det går inte riktigt att koppla bort det som hänt. Vad annat kan man göra än att hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att gärningsmannen grips? Politiska motiv, vad spelar det för roll för MÄNNISKAN Anna Lindh?


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Onsdag 2003-09-10 23:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Visa äldre anteckningar