Alla anteckningar inom kategorin Musik/Cosmic Relief

Äntligen!!

Du har naturligtvis längtat och undrat. Du har slitit ditt hår i frustration. Du har.. Nja, du har nog snarare glömt att det överhuvudtaget finns ett band vid namn Cosmic Relief.

Men nu har vi i alla fall lagt ut vårt senaste album Meantime in America digitalt.

Får jag fresta med följande låtar?

1. Die Hard Eight
2. Ready Tuft
3. No Intruder
4. Killer Bees
5. Old English Castle
6. Malmoe Symphony Orchestra
7. Atlantic Memories
8. New Silent Movie
9. Lapland Unknown
10. Dog Disco
11. Ebba Goes Out II (Nyinspelning)
12. Burning Balls II (Nyinspelning)

Alla finns att ladda ner på Cosmic Reliefs hemsida.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

Torsdag 2005-10-06 18:13
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nytt album, ny konsert

Mitt band Cosmic Relief har spelat in ett nytt album som vi släpper på lördag. I samband med detta blir det releasefest och konsert. Läs mer här.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

Torsdag 2005-08-04 20:07
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Cosmic Relief släpper låtar digitalt

Mitt band Cosmic Relief har börjat lägga ut låtarna från debutalbumet i mp3-format på hemsidan. Så klicka in och börja ladda ner!

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

söndag 2005-06-12 12:49
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Videoklipp från Cosmic Reliefs första konsert

Jag tror inte jag kommer att kunna låta bli att tjata om mitt band Cosmic Reliefs fortsatta öden och äventyr så det är bäst att ni vänjer er.

Nu har jag lagt upp ett videoklipp från konserten den 12 mars. Om någon vill se oss i drygt tre och en halv minut framföra en av våra populäraste låtar Ebba goes outklicka här för att läsa mer.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

Torsdag 2005-03-31 20:21
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Inspiration (och lite skryt)

Det är lustigt med inspiration.

Lite bakgrundsfakta:
Jag har spelat keyboard i band sedan hösten 2003. Först hade vi en "normal" uppsättning av instrument; gitarr x 2, trummor, bas och keyboard. Efter nästan ett år, sommaren 2004, bestämde vi oss för att lägga ner bandet trots att allihop ville spela. Problemet var bara att vi ville olika saker.

Hur som helst, nya band bildades med nya och gamla medlemmar, däribland Cosmic Relief där jag spelar keyboard tillsammans med vår gamla trummis.

Vi spelar instrumentalmusik men även om konstellationen är densamma som Hansson&Karlsson så låter vi inte alls på samma sätt. Kanske mest beroende på att vi inte är lika bra musiker?

Vår musik är rakare, enklare, men ändå är det svårt att förutspå nästa drag. Kanske framgår det av låtarna som finns att ladda ner.

Hur som helst. De flesta låtar uppstår spontant när vi träffas i replokalen och jammar loss. Eftersom det är jag som står för det melodiska i bandet är det oftast jag som skriver våra låtar. Jag har väldigt svårt att göra det utan att Hasso bankar på trummorna.

Visst händer att jag försöker få till nåt alster vi keyboarden när jag är hemma, men oftast går det inte alls trots att man är hur inspirerad som helst, kanske efter att ha hört nån ny bra låt på radion eller liknande.

Men ibland. Ibland, som igår kväll så spelar det ingen roll hur man gör, det bara strömmar nya låtar från keyboarden hela tiden! Jag spelade ungefär en timme och under den tiden spelade jag in åtta nya låtar. Visst, alla håller inte för Cosmic Relief, men när jag nu sitter och någorlunda pigg lyssnar på dem så skulle jag tro att åtminstone fem av dem kan funka på skiva. Vi får se.

Men den stora frågan är naturligtvis varför jag lyckades få ur mig åtta låtar på en timme igår när det andra gånger är helt omöjligt att få till någonting.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

Lördag 2005-03-19 10:58
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nöjd efter konsert?Hur nöjd hade du varit om du just genomfört en konsert och bakom dig står några intresserade för att köpa din skiva?

Så här nöjd ser jag ut när det händer mig.

Läs mer om konserten på Cosmic Reliefs hemsida.


UPDATE!

Nu fungerar bilderna på Cosmics sida också. Tack, Gånte!

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

Måndag 2005-03-14 20:01
7 kommentarer.
Skriv en kommentar!Visa äldre anteckningar