20 år sedan Palme mördades

Igår var tidningar och bloggar fulla av artiklar och anteckningar om mordet på Olof Palme med anledning av att det var 20 år sedan det hände.

Men de flesta av oss visste inte om det förrän på morgonen den 1 mars.

Jag sov länge på morgnarna redan på den tiden och brydde mig inte om att jag missade Hacke Hackspett i Godmorgon Sverige. Jag var tio år och min tre år yngre bror kom in på mitt rum och väckte mig och sa att Palme var skjuten.

Hade ironin funnits i mitt liv då hade jag antagligen tänkt "Eller hur" men nu blev jag bara arg och ville sova. "Sätt på radion om du inte tror mig" sa brorsan.

På den tiden fanns P1, P2 och P3 och jag har för mig att vi även kunde få in en dansk kanal. Alla kanaler sände nyheter om mordet så nog var det sant alltid.

I skolan på måndagen diskuterade läraren med oss i klassen om vad som hänt men det enda jag minns från det samtalet var Stefan som sa att den som skjutit Palme inte gillade Razzel, lördagsunderhållningen på SVT som blivit inställd.

Jag vet inte om det var samma dag eller senare i veckan, men en av dagarna skulle det hållas en tyst minut. Det var första gången jag hörde talas om detta och jag tyckte det skulle bli så intressant för ryktet hade gått om att om man körde bil på motorvägen så fick man stanna under denna minut och utanför klassrumsfönstret gick en motorväg ett 50-tal meter bort.

Jag minns inte huruvida någon bil stannade men ingen tyst minut har efter denna varit lika spännande.

Andra bloggar om:

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Onsdag 2006-03-01 14:58
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info