Bara två matcher kvar!

Rögle fortsätter att retas med mig (läs: imponera på mig) genom att fortfarande vara med i snacket om en elitserieplats.

Jag hoppas naturligtvis att de klarar ta en av de två platserna men bara att vara med så här långt är en bedrift som borde generera en nominering till Bragdguldet.

Matchen igår började inget vidare. Innan fem minuter hade gått hade Brynäs fått powerplay och pang, 1-0. Efter 16 minuter och vad som kändes som ett konstant tryck i Rögles zon gjorde Brynäs 2-0.

Den enda jag tyckte mig se utmärka sig i Rögle var (förutom målvakten Christopher Nilstorp som höll nere siffrorna) Johannes Salomonsson som bland annat ordnade ett powerplay efter en fin uppåkning.

Därför var det helt rättvist att det var just han (även om det inte var rättvist sett till matchbilden) gjorde den viktiga reduceringen till 1-2 med bara 30 sekunder kvar av perioden.

Johannes fick för övrigt inget förnyat förtroende från sin förra klubb Brynäs utan hamnade istället i Rögle och den här kvällen fick han sin revansch.

När spelarna åker ut i pausvilan ser jag att Kenny Jönsson, lagets stora ledargestalt, fick ledas av isen. Senare fick jag reda på att det var efter ett slagskott som träffat foten.

När andra perioden börjar är Kenny inte med och matchbilden ser ut som i första, det vill säga med stor Brynäs-dominans.

Men matchbilden förändras markant när klockan står på 12.47. Varför? Blev det mål? Blev det slagsmål? Råkade Brynäs ut för en utvisning? Nej, men dörren till spelargången öppnades och ut skrinnar Kenny likt en pånyttfödd Gandalf och möts av stående ovationer!

Detta tänder både laget och publiken och den stämning och energi som plötsligt infinner sig är bland det grymmaste jag upplevt i den gamla isladan. De senaste tio åren är det väl bara vändningen i senaste hemmamatchen mot Malmö som kan mäta sig.

Rögle flyttar upp spelet, får med sig en utvisning och vips har André Persson fått öppet mål och kvitterat till 2-2 efter passning från.. Just det, Kenny.

I tredje perioden är det mest avvakande spel även om pucken mest befinner sig i Rögles försvarszon. Det känns som att Brynäs är det starkare laget men Rögle försvarar sig bra och sticker upp i några farliga anfall.

I mitten av perioden får Brynäs en utvisning och jag tänker att "Nu gäller det!"

Brynäs är starka framåt och har ett bra försvarsspel och ska Rögle vinna matchen krävs det att man utnyttjar lägen som powerplay.

Plötsligt kommer André Persson inskrinnande i anfallszon från sin högerkant och skjuter. Brynäs 18-årige målvakt Jacob Markström ser inte ut att vara skymd men lyckas ändå inte fånga pucken i plocken utan den studsar in i mål och 3-2 till Rögle! Öronbedövande jubel i den fullsatta ishallen!

Det lilla misstaget Markström gjorde kan ha varit det enda han gjort under kvalserien. Han har varit en jätte trots att han inte varit förstemålvakt särskilt länge. Men det misstaget var vad som behövdes.

Resten av perioden trycker Rögle ut Brynäs i sarghörnen de gånger de kommer i anfall och när Brynäs tar ut sin (förutom det lilla misstaget) duktige målvakt åker André Persson in med pucken och gör sitt tredje mål för kvällen! 4-2 och Rögle upp på andraplats i kvalserien!

Men jag tror det krävs två under till för att Rögle ska nå elitserien nästa år trots att man har två poäng till godo till Brynäs och Mora och ytterligare en till Leksand.

Jag tror att Brynäs vinner sina två avslutningsmatcher mot Leksand hemma och Västerås borta. Jag tror också att Mora vinner hemma mot Västerås i morgon. Om detta stämmer bör Malmö slå Leksand borta i sista matchen eftersom Leksand då inte har något att spela för.

Rögles återstående program är Malmö borta och Mora hemma och slutar övriga matcher som jag tror krävs det nog fyra poäng i de två avslutande matcherna. Är Rögle mäktiga att klara av det?

Näst sista omgången spelas imorgon och på torsdag avgörs det!

Kolla här hur tabellen ser ut.

Förresten, ska du bara läsa en enda kvalserieblogg i år så är det den här.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2008-04-07 13:10
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info