Vänner

Sedan ungefär ett halvår tillbaka har jag umgåtts ganska intensivt med en kompis som jag känt i ungefär tio år. Tidigare har det kunnat gå år mellan besöken men i år har det som sagt blivit tätare.

När vi var på Äpplemarknaden i Kivik tidigare i höst sa min kompis "Vad bra du är på att ta initiativ till saker!"

Jag tittade lite förvånat på honom för jag har fått för mig att det är han som tar initiativ men sedan sa jag "Det är du som har lärt mig".

I början av vår bekantskap sa han ofta att det bara är att köra om man vill något. Så om jag tidigare sett att en artist jag varit intresserad av att se spelat i närheten så har jag tänkt att man kanske skulle gå, men sedan låtit bli. Men nu beställer jag biljetter och drar med mig min kompis istället.

I våras var vi till exempel på Lars Winnerbäck-konsert. Det är min kompis som introducerat mig för Winnerbäck så det var tack vare honom jag upptäckte Elin Sigvardsson (som var förband på spelningen) och eftersom jag drog med min kompis så upptäckte han också henne vilket han tackat för efteråt.

Fast egentligen är det ju hans egen förtjänst. Han introducerade Winnerbäck för mig och han har lärt mig att det bara är att köra, något han privat blivit lite sämre med på sistone säger han. På jobbet kör han på, men det funkar inte lika bra privat tydligen. Men jag försöker lära honom. :)

Det är väl det här vänskap går ut på? Att man ger (i det här fallet råd och musik) och får mångfallt tillbaka (effekten av vad de "goda råden" ger).

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Fredag 2003-11-07 18:25
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Eja (IggeoEja)

Jo, men visst är det väl så! Ge och ta.

2003-11-07 23:28

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info