SIBA

Jag var nyss inne på SIBAs hemsida för att se var min order från början av förra veckan blivit av. Enligt orderbekräftelsen skulle jag få mina prylar efter 2-5 arbetsdagar. Eftersom det gått åtta dagar nu så tänkte jag följa upp min order.

I mailet med orderbekräftelsen fanns ordernumret och på hemsidan räknade jag med att hitta en länk med texten "Sök order" eller liknande.

Inte då.. Överst fanns det länkar till köpråd, kundtjänst, om SIBA, SIBA-kortet, våra varuhus, jobba på SIBA och företag.

Jag klickade igenom alla och under företag hittade jag till slut vad jag letade efter. Klickade på Sök order och hamnade på en inloggningssida. När jag knappat in mina uppgifter hamnade jag på förstasidan igen.

Gick igenom alla sidor igen men hittade inte mer för det.

Jag var nära att ge upp när jag längst ner i vänstra kolumnen ser att det nu finns tre länkar. Kundlogin och Bli kund har bytts ut mot orderhistorik, din profil och logga av.

Varför inte ha inloggningsfält överst på sidan så att man klart och tydligt ser var man loggar in? Varför ha länkar som inte syns förrän du är inloggad? Det måste väl vara bättre att visa alla länkar alltid och skicka vidare besökaren till en inloggningssida om så krävs?

Hade SIBA gjort så på sin hemsiba, förlåt, hemsida, så hade jag sparat 20 minuter av mitt liv. Inte nog med att det tog ungefär 10 minuter att hitta ordern (som var restad, därav förseningen), jag var ju tvungen att skriva om det i min blogg också! :)Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2003-11-16 14:29
Skriv en kommentar!

Kommentarer:2. Mats Andersson (Mats-Andersson.se)

Idag fick jag ett mail som berättade att min order lämnat SIBA och i det mailet fick man faktiskt reda på hur man skulle göra för att söka efter den. Kunde man inte fått den informationen i första mailet?

2003-11-17 17:36

1. Eja (IggeoEja)

Det är inte mycket med Siba som är varken logiskt eller väl utformat. Tyvärr.

2003-11-17 09:12

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info