P3 Guld-galan

P3 Guld gjorde verkligen skäl för sitt namn! När vi går in genom entren får vi nästan genast syn på Lisa Miskovsky. Jag blir lite fundersam över detta men snart visar det sig att hon inte är den enda kändisen i entren. Faktum är att majoriteten av de som fanns inom synhåll antingen var artister, P3-anställda eller på annat sätt involverade i musikbranschen.

Vid en trappa står en dam och tar emot biljetterna och vi går en trappa upp för att lämna in våra ytterkläder och leta reda på vår plats. Det är lite trångt en våning upp så vi står kvar vid trappan när vi tagit oss upp. Då kommer Soundtrack of our lives med Ebbot i spetsen gåendes förbi. En av mina kompisar som var med gör mig uppmärksam på detta och då upptäcker jag att skvallerpressens Hans Shimoda står strax bakom oss.

Något senare kommer Ola Salo och resten av The Ark förbi. José Gonzales, Radio dept., Miss Universum, Doktor Kosmos och Magnus Bronei från Musikbyrån var några andra av kändisarna som strök förbi medan vi stod och väntade. Plötsligt dyker Elin Sigvardsson upp ur vimlet och går förbi oss. "Hej Elin!" säger jag. Elin stannar upp och vänder sig mot oss. "Men hej!" säger hon och ger mig och David H en kram. David J och Magnus som också var med kände sig lite åsidosatta, men Elin märkte snart att de måste vara med i vårt gäng och hälsar på dem också. De var väl inte riktigt lika framåt som mig och David H den här gången. Snart försvinner Elin iväg igen och vi andra går in och sätter oss.

Vi behöver inte vänta särskilt länge innan Tant Muttie dyker upp och drar lite regler. Sedan ljuder snart slutet av ekonyheterna och programledaren Christer Lundberg kommer in på scen och presenterar galan.

Under de kommande två timmarna får vi sedan se och lyssna på Soundtrack of our lives, Nicolai Dunger, Lisa Miskovsky, Latin Kings, Teddybears STHLM, The Hives, Broder Daniel, Timbuktu och en del andra. Dessutom körar Elin Patrik Isaksson innan hon kör Where to start tillsammans med Patriks band. Läckert! Kul att höra henne få ta i på riktigt i Patriks låt också, som dessutom var på svenska.

Mellan artisterna delades det ut en del pris också. Elin var nominerad i kategorin Årets kvinnliga artist, men med tanke på att hon hade Lisa Miskovsky i samma kategori så var det ganska givet att Lisa skulle vinna, vilket hon också gjorde.

Efter att ha lyssnat på bra musik i två timmar var vi väldigt nöjda när vi stod i kö till våra ytterkläder. Nöjdare blev vi när Elin dyker upp igen och vi hinner prata lite till. Hon ska iväg på efterfesten och David H frågar om den är öppen för oss som inte har VIP-kort också. Elin trodde inte den var det så det fick vara.


"Vi får ta det en annan gång", säger jag.
"Absolut" säger Elin.
"Vi ses imorgon istället" fortsätter jag och syftar på den lilla spelning som är planerad på Skivhugget.

Efter detta gick vi till en pub medan Elin fortsatte till efterfesten och dagen efter träffade vi henne strax innan uppträdet på Skivhugget. Lite förvånade blev vi över att träffa Eva och Anna, två andra Elinfans som vi träffade första gången efter en spelning i Malmö i november.

Efter några minuter så blir det dags för Elin att köra sina låtar. Hon spelar tre stycken innan hon sätter sig att signera sin skiva. Vi säger hej då till Eva och Anna, önskar Elin lycka till med nya skivan som spelas in under våren och beger oss därefter hemåt igen.

Det var en fantastiskt rolig helg och då har jag ändå inte ens nämnt besöket på Universeum, restaurangbesöken, besöket i musikaffären mm, mm.

Livet händer inte, det är vad man gör det till.UPDATE!

Thorvald tipsade om GP´s lyriska reception och jag kan bara hålla med. Detta var verkligen urbra!

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2004-01-24 19:39
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Gånte (Hemsida)

Eva och Anna var det ja...;-)

Var ju bra att det var trevligt och så.

2004-01-24 22:47

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Japps, det var verkligen en höjdare!

2004-01-24 22:49

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info