Rögle - Malmö IF 3-2

Att se ett skånederby på TV var värre än jag räknat med. Som jag skrev igår så visades matchen mellan Rögle och Malmö på Viasat Sport 1 och stämningen i hallen spred sig verkligen ut genom TV-rutan (läs datorskärmen) och fyllde min lägenhet.

Jaja, nog svamlat.

Matchen såg till en början ut på samma sätt som den förra hemmamatchen mot Malmö. Rögle startade matchen i ett högt tempo och Malmö drog på sig utvisningar. Vid två tillfällen i första perioden fick Rögle chansen att spela fem mot tre och båda gångerna blev det mål. 2-0 efter första alltså.

I andra kom Malmö ut som ett nytt lag och satte stor press på hemmalaget. Efter fem minuter var skottstatistiken redan uppe i 10-0. Reduceringen kom också under denna intensiva inledning.

Efter sex minuter får Rögle en utvisning men det är Rögle som får den stora möjligheten att göra mål i och med en mycket konstig situation.

Malmömålvakten Corey Hirsh har motat pucken i ena hörnet och slår upp pucken i mittzon, men inte bättre än att Kenny Jönsson får pucken i fart, tar sig lätt förbi två motståndare och hamnar fri med Hirsch som befinner sig på mellanhand. Kenny blir dock neddragen och pucken hamnar till vänster om målet där en annan Röglespelare fångar upp den. Hirsch, fortfarande på mellanhand kastar då klubban mot Röglespelaren och pucken hamnar framför mål hos en Malmöspelare och domaren blåser av på grund av en avvaktande utvisning.

Neddragning av fri spelare ska ge straffslag. Kastar målvakten klubben ska det ge straffslag. Att döma ut två straffar hade kanske varit för mycket begärt, men i och med att Rögle "bara" fick straffslag så tog domaren ingenting för den ena av straffsitutationerna. Enligt Håkan Södergren, expertkommentator, kan domaren inte döma två straffar i samma situation, men utvisning och straff hade gått bra.

Hur som helst, Pär Albrandt satte straffen och Rögle ledde med 3-1.

Malmö reducerar återigen innan perioden är slut.

I sista perioden är det mest ställningskrig och inget av lagen skapar särskilt mycket. Närmast är Juha Riihijärvi för Malmö som med ett kanonskott från ca fem meter träffar den storspelande Röglemålvakten Jere Myllyniemi på masken.

Samma Riihijärvi var anledning till att Rögle fick sitt andra fem mot tre-läge i första perioden, det som ledde fram till 2-0 då han oproverat slår den icke puckförande Mikael Gath över handen.

Riihijärvi drog på sig ännu en dum utvisning i slutet av matchen när Malmö pressar på för en kvittering då han crosscheckar en Röglespelare i ofarligt läge.

Lite synd att bara 4137 personer kom till ishallen men många gjorde väl som jag och skrek framför TVn istället. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2006-01-07 14:14
Skriv en kommentar!

Kommentarer:2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag håller med. Det var likadant med Boforsspelaren som armbågstacklade Kenny Jönsson. Det har gått lite väl långt när man mordhotar folk bara för att de spelar i fel lag.

2006-01-07 18:05

1. Daniel Olovsson (Bloggliv)

Hörde att en MIF-spelare blivit hotad till livet. Så himla tråkigt att sånt ska behöva hända.

2006-01-07 17:16

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info