Malmö - Rögle 4-4

Nej, helt nöjd är jag inte trots att Rögle tog en poäng och har ett bra läge inför sista matchen på torsdag.

Det går att färga matchen i både Malmöfärger ("Vi var värda segern för vi var bäst i fem-mot-fem och tog ledningen tre gånger om!") som Röglefärger ("Det skulle varit utvisning på en Malmöspelare strax innan deras kvittering till 4-4, deras 1-0-mål var offside i målgården, Jacob Johansson skulle haft straff i förlängningen") men det bestående intrycket är ändå vilken otrolig kämpamatch båda lagen gör när det gäller som mest!

Inför sista omgången har Malmö, Rögle, Brynäs och Mora alla 16 poäng. Det är fördel Malmö och Brynäs tack vare bättre målskillnad, men om Malmö (borta mot Leksand) eller Brynäs (borta mot Västerås) tappar poäng går vinnaren mellan Rögle och Mora förbi.

Målskillnaden kan dock komma att avgöra och där har Brynäs +10, Malmö +6, Rögle +4 och Mora +1.

Det man som Röglesupporter kan hoppas på är att Leksand inte viker ner sig trots att deras chans att ta sig till elitserien försvann efter förra omgången. Sen undrar jag hur man resonerar i Leksand om man ligger under med ett mål i slutet av matchen samtidigt som matchen i Ängelholm slutat med tremålsseger för Rögle.

I vanliga fall tar man ju ut målvakten sista minuten om man ligger under med ett mål, men i det här läget hade det ju givit Malmö öppet mål mot elitserien.

Det finns massor av tänkbara scenarion. Ett av de minst tänkbara är att Brynäs vinner mot Västerås med 10-9, Malmö slår Leksand med 12-7 och Rögle slår Mora med 7-0. (Vilket Bomben-odds!)

Då skulle Brynäs, Malmö och Rögle hamna på 19 poäng och 43-32 i målskillnad. I det här läget räknas inbördes möten och eftersom tre lag är inblandade får man då göra en ny tabell baserad på de matcher där de tre lagen mött varandra. En sån tabell hade sett ut så här:

Malmö 4 2 1 1 17-16 7
Rögle 4 2 1 1 14-15 7
----------------------
Brynäs 4 1 0 3 15-15 3

Men jag tror inte det slutar så. Mitt tips är att Malmö och Brynäs tar de tre poäng de behöver och spelar i elitserien nästa år.

Imorgon är det sista matchen någonsin i Ängelholms Ishall. Nästa säsong spelar Rögle i nybyggda Lindab Arena.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2008-04-09 10:29
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info