28 år sedan idag!

Någon gång i mitten av 80-talet började jag följa Rögle. Jag vet faktiskt inte varför. Jag hade ingen kompis som gillade dem, mina föräldrar var inga fans och jag såg dem inte på TV.

Jag vet att jag läste om dem i tidningen, men på den tiden var det inga färgbilder så jag kan inte ha fastnat för dem för att jag tyckte de hade fina färger.

Men jag minns att jag kollade hur det gått för dem på Sportnytt och Sportspegeln. Särskilt en match minns jag. Rögle var ett topplag i Allsvenskan, serien under SHL (eller Elitserien som det hette då) men hade hamnat i en formsvacka.

Den här kvällen mötte man jumbon Sollefteå på hemmaplan. Sollefteå vann med 5-3 och jag gick in till mamma och pappa och sa "de förlorade.."

När vi kommer fram till 1988, den 18 februari, så får jag för första gången åka in till Ängelholms ishall som den hette då och se Rögle live. Vilket intryck det gjorde!

Nu var vi i och för sig verkligen på rätt match. Rögle vann med 10-1 mot Mörrum, Mats Ulander gjorde det sista målet i matchen allra sista sekund (och någon med 9-1 på sin resultatlott blev antagligen väldigt arg) och jag satt och ropade "Kontra Rögle!" hela matchen.

Jag har fått uppleva flera höjdare med laget. De två topparna var Elitserieavancemangen 1992 och 2008 men det är klart att avancemangen 2012 och 2015 också var trevliga.

Efter besöket i Ängelholms ishall 1988 har det blivit många besök. Ett tag hade jag årskort och åkte in så ofta jag kunde, men numera blir det bara nåt enstaka besök per säsong om ens det.

Men deras resultat har fortfarande en viss inverkan på mitt humör. Det är lättare att andas när de har vunnit än förlorat. Livet är lite ljusare efter ett avancemang än en degradering.

Jag beskrev laget en gång som en gammal hund och det är väl så det är. Jag kommer alltid ha laget i hjärtat.

Jag har tidigare nämnt jubileet här och här.

Och här är en artikel om klubbens störste genom tiderna, Kenny Jönsson, med anledning av att det är 10 år sedan han var med och vann OS-guld och blev utsedd till turneringens bästa back. Vilket lag han spelade i då? Rögle.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2016-02-18 20:02
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info