Grattis Björn!

"Vill du känna dig gammal? Så här ser E.M.D ut idag" och så en bild på Tommy Nilsson, Patrik Isaksson och Uno Svenningsson.

Ett klassiskt upplägg (och i det här fallet ett skämt av Pierre Mathisson).

Men en som blivit lite äldre än när han slog igenom är Björn Gustafsson som fyller 30 år idag, grattis!

Jag hade förmånen att träffa honom redan innan han fick sitt stora genombrott med Parlamentet och Melodifestivalen. En trevlig, jordnära kille.

Sen slog han som sagt igenom med dunder och brak. Jag var faktiskt och såg en inspelning av Parlamentet där Björn var med. Under ronden Tips från coachen får han uppmaningen Du är en överladdad Stefan Holm varpå han tar sats och gör ett snyggt höjdhopp över skrivbordet och landar med ryggen före i två kontorsstolar. Se klippet nedan.
Senare på kvällen ska min sambo Elin uppträde på Norra Brunn med bland annat Björn och då berättar han att han varit tvungen att uppsöka läkare efter höjdhoppsincidenten. Läkaren hade frågat vad han hade gjort. Gissa om Björn kände sig lite dum när han svarar "hoppat höjdhopp över ett skrivbord".

Något år senare hade han bränt ut sig då alla ville ha sin del av honom och han ställde in alla jobb under en tid.

Under den här perioden var jag klubbdrivare på ett par olika så kallade rookieklubbar, där nya ståuppkomiker fick chansen att pröva sina vingar och ibland kom det mer rutinerade också och testade lite nya tankar.

Vid en av dessa föreställningar, på Garva på Harrys i Malmö så kom jag lite senare än vanligt och min klubbdrivarkollega Mattias frågade om jag ville köra fem minuter för att fylla ut då vi fått lite avhopp. Javisst sa ja och tänkte inte mer på det.

En stund senare kommer Mattias tillbaka med ett stort leende över läpparna och säger "Du, skippa dina fem minuter, Björn Gustafsson är här!"

Då hade han börjat lite smått igen men ville inte köra samma grejor som han gjort tidigare så han hade åkt till Malmö på vinst och förlust för att försöka få tider på ståuppklubbarna här nere. Och vem tackar nej till Björn Gustafsson?

Och idag fyller han alltså 30, grattis Björn!

Fler kändisar som fyller år idag hittar du härKändisars Födelsedagar.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Humor/Stand up comedy.

Fredag 2016-02-19 20:02
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info