Tack för en fantastisk säsong, Rögle!Igår spelade Rögle sin sista match för säsongen. De senaste 10-15 åren brukar säsongens sista match inte spelas förrän i slutet av mars/början av april.

Krokus-hockey kallas det i Ängelholm. När kvalet till högsta serien börjar och krokusen blommar spelar Rögle oftast som bäst.

I år gjorde de sin bästa säsong sedan 1993/1994, lite beroende på hur man ser det förstås.

Men detta var första gången på över 20 år som man stannade kvar i högsta serien utan att behöva kvala.

Man slutade elva i serien och hamnade före Malmö, Modo och Karlskrona, de två sistnämnda kvalar för att stanna kvar.

Det som har varit extra roligt i år är spelare som tagit ett kliv framåt i sin utveckling men också alla juniorer som klivit in och gjort avtryck. Igår var det Victor Laz, den 14:e junioren som fått chansen i A-laget i år, som klev fram och visade vägen. Ett distinkt skott gav 1-0 och sen var han med och bjöd på riktigt hockeygodis när han direktpassade till Jack Connollys 3-0 i öppen kasse.

Bland de som klivit fram måste nämnas Almen Bibic som blivit försvarets stora general och publikfavorit med sina precisa tacklingar. Även Patrik Cehlin har gjort det riktigt bra och vann lagets interna målliga med 20 mål.

Det var mycket som gick vägen för Rögle i år. Ledarteamet med Anders Eldebrink i spetsen trodde på sin idé och drabbades aldrig av panik, inte ens under det nattsvarta november då laget bara tog en enda seger.

Två målvakter, Oscar Dansk och Lars Volden som turats om att ha formtoppar. I början var Oscar Dansk självklar förstakeeper, men när han kom inte i en liten svacka så tog Lars Volden över och storspelade, trots lite svajig inledning.

När man tappade en av sina centrar Jesper Jensen (långtidsskadad) så värvade man Felix Schütz som varvade upp och sen blev stor matchvinnare i en av måstematcherna mot Modo där han gjorde båda målen.

En annan spelare som kom in i laget och verkligen gjorde avtryck var Timothy Liljegren, 16 år. Han kom upp från juniorlaget och blev stor dirigent i powerplay. En 16-åring! Någon skrev att "När andra lag värvar en back utifrån för att få spets, plockar Rögle in en 16-åring. Idioti eller genidrag?"
Genidrag får man väl säga.

Och i slutet växlade hela laget upp och tog poäng i fem raka bortamatcher och vann säsongens sista tre sista matcher vilket innebar att man gick förbi Malmö, en inte helt oviktig detalj i sammanhanget. Laget kan nu titulera sig bäst i Skåne.

Det är med stor tillförsikt jag ser framemot nästa säsong. Mycket tack vare att stommen äntligen får vara kvar i laget en säsong till. En stor nackdel med att alltid kvala och få en lång säsong är att SHL-lagen på ett tidigt stadium kan börja dra och rycka i intressanta spelare från lagen som inte vet i vilken serie de spelar nästa säsong.

Men i år har flera spelare förlängt sina kontrakt och igår före avslutande matchen mot Karlskrona offentliggjorde man att Ludvig Rensfeldt (trea i interna poängligan) och båda bröderna Bibic alla spelar i Rögle även nästa år.

Så stommen är kvar och med lite spetsvärvningar och fortsatta succéinhopp av juniorerna så kan laget mycket väl bli 10-15% bättre nästa som är tränare Eldebrinks uttalade förhoppning.

Avslutningsvis måste jag återigen ta upp att Rögle alltså lät hela 14 juniorspelare på prova på SHL-spel den här säsongen. Som nykomling! Låt vara att fyra av dem gjorde sin första match igår men ändå.

Att som nykomling våga släppa fram 14 juniorspelare när målet i första hand är att säkra nytt SHL-kontrakt känns ganska unikt. Att värva ihop ett lag brukar annars vara melodin, men här har man vågat krydda sin anrättning med unga, hungriga spelare underifrån.

Det ska bli riktigt kul att se vad man får ihop nästa säsong!

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2016-03-09 20:06
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info