Grattis farfar!

När jag var kring 10-15 år så hade jag och min kusin Uffe en tradition. På farfars födelsedag den 18 maj så cyklade vi till honom och farmor.

Jag bodde sex kilometer från Östra Karup där Uffe bodde, men det var nästan bara nedförsbacke så det gick lätt att cykla dit.

Farmor och farfar bodde i Finsbo, ungefär lika långt från Östra Karup och ungefär lika brant backe fast uppför.

Det brukade alltid vara fint väder när vi cyklade, eller det är så jag minns det i alla fall och ibland stannade vi på vägen och drack lite medhavd saft och tittade ut över ängarna fulla av maskrosor, eller så gick vi och tittade på vattnet som porlade förbi i en bäck.

En gång stannade en bil och någon frågade efter vägen till min klasskompis firade födelsedag. Jag minns inte om jag inte var bjuden eller om jag tackade nej för att jag och min kusin hade vår tradition, men jag visste i alla fall var klasskompisen bodde så jag kunde ge vägbeskrivningen.

När vi kom fram satt vi ute i farmor och farfars trädgård och drack saft och åt av farmors goda hemlagade kanelbullar. Hon hade alltid frysen full. Eller frysarna, jag tror hon hade mer än en.

Senare på eftermiddagen kom resten av våra familjer och andra släktingar och firade.

När det var dags att åka hem så lastade pappa in min cykel i bilen och Uffes pappa lastade in Uffes i deras bil. Sen körde vi hemåt.

En gång när vi åkte hem följde vi efter Uffes familjs bil ner till Östra Karup där Uffes pappa blinkade höger (ditåt vi bodde) trots att de bodde åt vänster!

Åh, de tänker åka hem till oss och fortsätta kvällen där, hann jag tänka innan bilen svängde vänster. Uffes pappa hade bara skojat med oss.

Det där utspelade sig för minst 25 år sedan och om exakt en månad är det namngivning för Uffes son Daniel. Det blir första gången Daniel och min son Hampus träffas. De är ju inte kusiner, men kanske får de samma band som jag och Uffe hade. Kanske hittar det nåt eget gemensamt intresse att hitta på med jämna mellanrum?

Min och Uffes farfar lever inte längre, han dog 2009, strax efter sin 88:e födelsedag. Hade han levt hade han fyllt 95 år idag.

Men farmor lever. Hon hade stort 90-årskalas ifjol och bjuder fortfarande på hembakade kanelbullar när man kommer och hälsar på. Och hon har fortfarande frysen full. Eller frysarna, jag tror hon har mer än en.Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Ondag 2016-05-18 20:12
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info