Funderingar

Idag hade jag väldigt många funderingar kring svenska språket när jag satt på jobbet.
Ta till exempel ordet "besvärjelse". Varför stavas inte det besverigelse?
Apropå Sverige så var det inte många år sedan jag fick reda på att namnet kommer från Svea Rike.


En annan sak att fundera över var den fråga som
Hans ställde till sina besökare (jag var en av dessa) i helgen.

"Det regnar. Vadå det?"


Precis. Vad är det som regnar? Ordet "det" används ju som ersättningsord för någonting, vad ersätter "det" i det här fallet?


Jag har funderat på det, men jag har inte kommit fram till något bra svar.Något jag också funderat över idag är Flow som Niklas skriver om i sin blogg
Enkelriktat. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva Flow, men man skulle kanske kunna säga att det är en känsla av lyckorus. (Niklas beskriver det mycket bättre än jag, men i hastigheten hittar jag inte den anteckning om fenomenet som jag letade efter. Jag kan tänka mig att fotbollsspelare känner Flow när de gör segermålet i en viktig match. Jag kan tänka mig att jokerspelaren känner Flow när det går upp för honom att han just vunnit 32 miljoner kronor. Niklas var inne på en intressant tanke när det gäller Flow och brottslighet. Att begå brott blir som ett beroende eftersom känslan av Flow är så stark.


Jag känner Flow när jag spelar innebandy. Jag känner Flow när jag programmerar min bloggs kommentera-funktion. Jag känner Flow när jag öppnar en ny bok av någon av mina favoritförfattare. Det händer att jag känner Flow när klockan närmar sig utstämplingsdags på fredageftermiddagen trots att jag inte har något speciellt planerat inför helgen.


När känner du Flow?
Imorgon börjar Expedition: Robinson, passar inte avskiljaren ovan perfekt med anledning av detta? Jag tänkte bara berätta att jag åker till Linköping imorgon bitti och kommer hem söndag kväll så något mer bloggande lär det inte bli för min del den
här veckan. Jag hinner knappt börja innan det är dags för en paus. Skämt åsido, jag har bloggat ett tag på andra ställen, men antingen har blogg-verktygen varit för enkla och inte fallit mig i smaken, eller också har jag inte förstått hur man skulle göra för att få tillgång till alla funktioner. Men för att hitta de tidigare bloggarna får ni leta lite, känner inte för att lägga ut länkar till dem just nu. Antagligen kommer jag att skriva om det mest intressanta från tidigare bloggar här ändå.


Den här bloggen har förresten precis blivit stolt medlem i Svenskt webbloggindex.Andra blogganteckningar i kategorin Livet/Funderingar.

Fredag 2002-11-15
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info