Bra artister med dåligt uppdaterade hemsidor

Var ska man hitta information om en artist om inte på nätet? När det börjar närma sig skivsläpp borde aktiviteten på den officiella sajten vara stor för att bygga upp intresset.

Jag tycker Kents hemsida är ett föredöme i sammanhanget. Inför förrförra skivan Hagnesta Hill släppte man dagarna innan släppet en ny låt om dan som man kunde lyssna på på hemsidan.

Det handlade visserligen bara om enminutersklipp i sunkigt .ra-format, men var fullt tillräckligt för att skapa intresse.

Inför förra albumet Vapen & Ammunition valde man att bara släppa texterna och bara från ett begränsat antal av låtarna.

I veckan läste jag i HD/NST att en annan av mina favoriter, Frida Snell, släpper nytt album i början av oktober. På Fridas officiella hemsidan kan man läsa

Fridas nya singel "Saturday Night" kommer att släppas i augusti/september i Sverige och Tyskland. Håll utkik här på hemsidan för releasedatum.

Sidan detta skrevs på uppdaterades senast i slutet av juli. Inte mycket till information, och inte mycket till intressehöjning där inte. Skivbolaget kanske satsar mer?

Fridas skivbolag heter Stockholm Records och varje artist på bolaget har en egen sida, precis som det borde vara. Jag klickar mig in på Frida Snells sida och letar efter information om nya skivan.

Under News läser jag att

Frida Snells fantastiska version av Smashing Pumkins super låt "Bullet With Butterfly Wings" ligger stadigt på Tracks.

Det var i maj det...

Inget på officiella hemsidan och inget hos skivbolaget. Äh, jag gör som vanligt då när jag inte hittar information; söker på Google. "Frida Snell" "nytt album" ger 16 träffar.
(Klocklös i Tiden är nummer fyra. :) )

Jag klickar på en länk till tidningen Norran.se som listar höstens skivsläpp, precis som NST/HD gjorde i veckan. Där får jag i alla fall reda på att albumet släpps vecka 41 och att det kommer att heta Super Alpha.

Resten av länkarna handlar som bäst om hennes debutalbum Black Trillium.

Om man går in på likaledes skivsläppande Bo Kaspers Orkesters hemsida och klickar på News så får man reda på att

Albumet "Vilka tror vi att vi är", släpps den 24 september.

Varför är det inte så enkelt överallt?
Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2003-08-30 12:09
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info