Baker Karim

Filmregissören Baker Karim intervjuas i dagens DN. Han verkar ha en härlig attityd till sitt filmskapande. Bland annat säger han

Jag älskar [...] idén om att [...] springa ut med en kamera och sno ihop en film.

Hans nya film "Det odödliga" verkar gå ut på precis detta. Filmen handlar om en ung man som ger sig själv 30 dagar att hitta meningen med livet, med livet som insats.
Något manus fanns inte utan [Baker] ville att teamet skulle göra resan tillsammans med karaktären. Den färdiga filmen skildrar det parallella sökandet, både en filmmakare som letar efter en film och en karaktär som letar efter meningen med sitt liv, där mannen i filmen samtidigt är [Bakers] alter ego ...

I samband med detta görs kopplingar till Spike Jonze "Adaptation" som här kallas för metaorgie.

Baker Karim berättar att alla hans filmer i grunden handlar om honom själv, oavsett om det är lillebror Alexander eller en kvinna som spelar huvudrollen.

I jul visar SVT dramat Swedenhielms som Baker Karim regisserat. Detta är hans första arbete med etablerade skådespelare.

Men hans dröm är att [med] en kamera, en mikrofon, ett kompakt team och en liten story som bara berättas rakt upp och ned [berätta] en liten historia som folk tycker om.

Några citat av Karim:

"Jag är ett kontrollfreak. Det är ju därför jag har blivit regissör."

"Ibland föredrar man hober och trollkarlar."
(med anledning av att han valde att se Sagan om konungens återkomst istället för Om jag vänder mig om trots att han tror att den senare är en bättre film.

Läs hela artikeln på DN.se
Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Tisdag 2003-12-23 12:44
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info