Tankar kring Mikael Ljungbergs död

Det har knappast undgått någon att OS-guldmedaljören i brottning, Mikael Ljungberg, är död.

Kollegan Ara Abrahamian rasar över hur han kunde lämnas obevakad på sjukhuset där han vårdades för depression. Det är rätt. Han SKA rasa. Han är personligt drabbad och han har facit i hand. Jag är som vanligt naivt övertygad om att personalen handlade rätt utifrån hur de tolkade situationen och hur deras resurser såg ut.

Mikael Ljungberg skulle tillträda som sportchef på brottningsförbundet på måndag men utnämningen var ifrågasatt. Jag undrar hur de som ifrågasatte känner sig idag?

Tidningarna vill få det att verka som om tre saker fick Mikael Ljungberg att ta beslutet att ta sitt liv:
  • Skador tvingade honom att sluta med brottning efter OS-guldet
  • Hans mor dog oväntat av en hjärnblödning.
  • Han gick igenom en tung skilsmässa.
Naturligtvis är det bidragande orsaker men inte något som vem som helst tagit livet av sig för. Han beskrivs som en känslig kille som tog oerhört illa vid sig när han blev oskyldigt anklagad för doping. Sanningen ligger nog mer i det att han tog illa vid sig av saker som inte var rätt. Han var en känslig själ i en stor kropp helt enkelt. En man som dog en tragisk död.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är bättre att dö en tragisk död än att leva ett tragiskt liv. Inte nog med att Robinson-Robban riskerar ett års fängelse för falskt larm, skåpet han har skitit i har dessutom snott hans sång som man kunde höra första gången i den här anteckningen.

En sista sak om Mikael Ljungberg. Jag såg honom faktiskt strosa omkring på Liseberg i somras. Inte kunde man tro att han bara hade fyra månader kvar att leva då..

Andra blogganteckningar i kategorin Kändisar.

Torsdag 2004-11-18 18:22
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Daniel Olovsson (minmening.com - tankar i tiden)

Det faktum att media har berättat om varför Mikael tog livet av sig är fruktansvärt och ett stort övertramp tycker jag. Det finns ju saker och ting som är väldigt personligt och som inte hela sverige borde veta, kändis eller ej, och det här är ett sådant fall. Frågan är väl nu hur många som springer och köper boken Da Vinci-koden bara för att det stod i tidningarna. Taskigt media, taskigt.

2004-11-22 10:32

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, det verkar väldigt lågt att ge så detaljerade fakta om dödsfallet. Men Mickes anhöriga har ju valt att vara öppna med vad som hände för att försöka ta bort lite av tabun kring självmord så kanske har man valt att berätta precis alltihop för journalisterna.

Men jag gillade inte att se Da Vinci-koden på löpsedeln..

2004-11-22 18:18

3. hannah

Hej! Jag undrar bara över det där med boken DaVinci-koden, har det påståtts någonstans att det var pga den Mikael Ljungberg tog sitt liv???
Har jag helt missat...verkar ju kanske inte som en helt vanlig anledning?


2004-11-30 17:12

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Hannah: Leta på Aftonbladet eller Expressen så hittar du säkert artiklar om det. I korta drag tror jag det handlade om att han började se möster i verkliga händelser efter att ha läst da Vinci-koden.

2004-11-30 17:54

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info