Rögle klara för Kvalserien!

Jag trodde inte att man skulle klara det av egen kraft. För att vara helt säkra på att gå vidare krävdes seger borta mot Björklöven och ni som kan Rögles historia vet att laget har haft väldigt svårt mot norrlandslagen på bortaplan ända sedan elitserietiden. Det har blivit tvåsiffrigt i baken borta mot Luleå, nästan lika stort nederlagt mot Modo i Örnsköldsvik. I år hade man tagit totalt tre poäng på tre matcher mot norrlandslagen Skellefteå och Björklöven. Listan kan göras hur lång som helst. Men ändå lyckas man vinna med 4-1 och då spelade det ingen roll att Hammarby vann mot Bofors med 5-3. Den matchen spelade liksom ingen roll trots att båda lagen hade chansen att gå vidare. (Nu blev det Bofors som fick ge sig.)


Till Kvalserien går alltså följande lag:

* Brynäs

* Linköping

* Hammarby

* Rögle

plus ytterligare två lag som tar sig dit via play off-spel, en komplicerad historia som jag inte ska gå in på nu.


Det lustiga i sammanhanget är, som jag varit inne på tidigare, att Rögletränaren Roger Melin får en del av sin lön betald av Brynäs och kommer att träna Linköping nästa år.


Enligt Aftonbladet.se blir det Djurgårdens före detta sportchef Mats Waltin som tar över tränarjobbet med början den första maj.


(Kvalserien avgör vilka två lag som spelar i Elitserien nästa år.)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2003-02-27 18:11
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info