Håll koll på!

Jag gör en Erik och slänger ut en liten lista över saker jag själv vill komma ihåg.


plank på Rymdimperiet gör en "Gustav" och viker ut sig. Way to go!


Patrik Roos tänker försöka göra en böckernas motsvarighet till IMDB; Internet book list. (Via Bokmärkt.)


Patrik Roos verkar vara en visionär till skillnad från mig som inte tänker så mycket på vad mina projekt leder till. För mig är det inte målet som är mödan värd, utan vägen. Men som sagt, Patrik verkar vara en visionär som förutom Internet Book List även gjort en online-omvandlare av bilder. Från vanligt bildformat till text. Jag tror t.ex att plank skulle gilla TEXT-IMAGE.com om han inte redan sett den. Dessutom bloggar han (Patrik). Hans blogg finns på http://journal.text-image.com/ och den är redan bokmärkt.


Jonas skriver om musik och politik i dagens anteckning. Intressant, som vanligt.


SVT´s kulturprogram Kobra har en del intressanta inslag på sin webbsida. Man gör en egen, mer intressant, version av programmet Stereo (där en dansk och en svensk artist tolkar varandras musik) men i Kobras version får två vitt skilda artister tre timmar på sig att skriva en låt om ett speciellt ämne. Bland annat kan man se och höra:

Johan Johansson & Wille Crafoord göra kärlekssången "Skilj er"

Irma Schultz-Keller och Papa Dee göra hissmusik i form av "Gold can´t rust"

Nina Ramsby och Olle Ljungström göra en sång om makt; "Era fel är mina rätt"

Mikael Wiehe och Stefan Sundström gör kampsången "Låg sol"


Nätkreatur har diskussionen som var ofrånkomlig nu blossat upp. Peter är finlandssvensk och naturligtvis var det bara en tidsfråga innan språkdiskussion skulle ta fart. Svenska i Finland och svenska i Sverige är inte identiska och när man läser Peters anteckningar får man ofta en odefinierbar känsla av den "finska" svenskan. Det är svårt att peka på var skillnaderna finns, men de finns där och en del tas upp i diskussionen som säkert kommer att fortsätta. Det finns många finsksvenska ord och uttryck att utforska. Kiitos, Peter, för din blogg!


Jag hittade en länk till Klocklös i Tiden på Majtins lilla hemsida. Jag hittade en annan blogg med mer nyhetsrelaterat innehåll på samma domän. Martin är också professionell hemsidessnickrare.


Håkan berättar att han aldrig brutit ett ben i kroppen. Det har inte jag heller gjort, men med tanke på vad han (den åttonde mars) berättar att han varit med om så känns hans bedrift större.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Måndag 2003-03-10 21:11
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info