Lästa böcker 2015

Jag läste inte mer än en handfull böcker under 2015, men det är en sak som jag vill försöka ta upp igen under det kommande året.

Under 2003-2006 listade jag varje år vilka böcker jag läst under året och totalt landade det på 139 stycken.

Jag förde inte någon statistik över vilka böcker jag läste under fjolåret så jag minns faktiskt inte vilka det var eller hur många det blev. En man som heter Ove av Fredrik Backman (boken som just nu är bioaktuell) är nog den enda jag kommer ihåg just nu. Och hans Britt-Marie var här ligger och väntar i bokhyllan.

Däremot har jag redan hunnit läsa ut en bok jag fick i julklapp - Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström.

Mattias är Sherlockexperten som är anledningen till att jag började följa TV-serien Sherlock.
Mattias höll på med standup ett tag och vi träffades som hastigast på Malmö Comedy Festival för några år sedan. En trevlig kille.

Men det var när han började twittra exalterat om den kommande TV-serien som jag blev intresserad av se den och visst var det bra.
Jag hade tidigare försökt traggla mig igenom Baskervilles hund någon gång under skoltiden men fastnade aldrig för den och läste sedan aldrig något av Sir Arthur Conan Doyle trots att jag läste massor av spänningsromaner i tidiga tonåren.
Femböckerna och Mysteriböckerna av Enid Blyton och pappas gamla Bigglesböcker (jag minns inte vad de handlade om men herregud vad bra de var!) var något av det som lästes.

Och nu har jag alltså läst min första bok om Sherlock Holmes. Och det är verkligen en bok OM Sherlock Holmes. Alltifrån hur han kom till, till hur han överlevde sin författare och vidare till dagens hysteri kring TV-serien från BBC.
Är du det allra minsta nyfiken på Sherlock Holmes så rekommenderas den här boken varmt!

Den 23 januari visar för övrigt SVT specialavsnittet av Sherlock där Holmes och Watson flyttas tillbaka till 1890-talet.

Relevanta länkar:
[SherlockHolmes.se - Mattias Boströms omfattande fansajt]
[Mina lästa böcker 2003]
[Mina lästa böcker 2004]
[Mina lästa böcker 2005]
[Mina lästa böcker 2006]

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Torsdag 2016-01-06 18:36
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info