Framtiden, del I

Ny vecka och ny månad. Februari 2016. Vi är längre fram i tiden än Marty McFly åkte i Tillbaka till framtiden-filmen. (Här kan du förresten kolla hur rätt man var i sin framtidsprofetia i filmen.)

Jag har ett par tankar kring hur framtiden blivit och vad vi kan komma att få se längre fram i tiden som jag tänkte skriva om i en serie bloggposter under veckan.

Jag börjar med klassikern bild-telefon. Minns ni 70-tals-barnprogrammet Från A till Ö - en resa orden runt med Hedvig och ugglan Helge med flera? Serien finns på Öppet arkiv.

Det var ju där Hedvig (spelad av Birgitta Andersson som då knappast kunde drömma om att bli "göstad" under Guldbaggegalan) ofta pratade i en bildtelefon. Dåtidens Skype eller Facetime helt enkelt. Då var det helt otänkbart att man skulle kunna ha en riktig bildtelefon. Idag finns den i var mans dator och mobil. Perfekt för den som bor långt från släkt och vänner.

En av sonens favoritstunder är när vi ringer morfar på Facetime. Undrar vad han tänker om han i framtiden skulle se en scen med bildtelefonen i Från A till Ö? Det är ju helt normalt för honom.

Minns du ditt första bildtelefon-samtal?

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Måndag 2016-02-01 19:26
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info