Pingvinens revansch!

På senaste tiden har jag på flera ställen läst eller hört om spelet som går ut på att banka iväg en stackars pingvin så långt som möjligt. (Spelet finns på flera adresser, bland annat här.)

Nu har pingvinen äntligen fått sin revansch! [Via: Buzz och Gånte]Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Söndag 2004-02-01 12:04
Skriv en kommentar!

Kommentarer:4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Härligt, Bengt! Kul story. Tack!

2004-02-01 21:47

3. Bengt O. (När jag ändå har ordet....)

OK, då blir det ett plus till i kommentarligan. "Reinhold" syftar med säkerhet på den berömde bergsbestigaren från Sydtyrolen, Reinhold Messner. Han har bestigit alla toppar över 8000 meter och var den förste som tog Mount Everest utan extra syrgas. Första gången tillsammans med Peter Haberler, andra gången ensam. Han är en färgstark och också mycket omstridd figur. Han påstod bl.a. att han sett en yeti i Himalaya och har även skrivit en bok om sina upplevelser. Här är exempelvis en länk där man kan läsa om detta:
http://www.n2.net/prey/bigfoot/articles/yeti_dailymail.htm
De flesta tvivlar väl på detta men däremot är det sant att Messner fanns på plats när två turister upptäckte den ca 6000 år gamle ismannen "Ötzi" några få meter på den italienska sidan av gränsen till förtret för österrikarna eftersom han nu är en stor turistmagnet. På tillfälligt besök i Wien förresten, helt djupfryst.2004-02-01 16:59

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag har inte tidigare funderat över vad som stått på stenen, men nu när du säger det så står det ju faktiskt så, och jag har inte den blekaste aning om varför så berätta gärna!

2004-02-01 13:42

1. Bengt O. (När jag ändå har ordet....)

Jo Du Mats, det är något jag länge har velat bringa till uttryck men inte hittat något lämpligt forum (passar inte in på "Euroblog.") Men så kom jag att tänka på att jag måste slå vakt om min ställning i Din kommentarliga så därför frågar jag nu först: Vill Du veta varför det står "Reinhold+Yeti 1978" på stenen? I så fall kan jag tala om det.

2004-02-01 12:55

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info