Bloggar, idéer och Robinson

Jag har kommit efter lite i mitt antecknande känner jag. I onsdags blev det lite halvdant och i torsdags blev det bara ett ordspråk som jag skrev in från jobbet. Jag får skylla på att mitt liv vid sidan av datorn har varit mer intressant. :)


...


Igår skrev jag att jag fått två besked som jag tolkade som väldigt positiva. Nu visade det sig att jag tolkat det ena fel. Det var inte alls positivt. Status quo liksom...


...


Thorvald skrev om reklam anno 1958 häromdagen och avslutade med en länk till mitt filosoferande kring naiv glädje. Jag håller med till fullo!


"Redan trudelutten vid nya Windows XP´s uppstart kommer att göra Er glad!"


Nä, det finns ingen chans att man får se den meningen i något reklamblad för ett datorpaket/operativsystem/actionspel. (Stryk de alternativ som inte stämmer.)


...


Idag har jag haft en hel del funderingar kring förbättringar av mina hemsidor. En av de mest populära (besöksmässigt) är Gissa huvudstäder som fyller ett år på torsdag. Det har spelats nästan 5000 gånger (under knappt 4000 besök) under det här året, trots att sidan är bland det fulaste man kan tänka sig och topplistan inte fungerar tillfredsställande plus att det är snudd på omöjligt att ta sig in där. Både den och sidan skulle verkligen behöva sig en uppfräschning.


Vidare fick Clabbes mail från igår mig att fundera kring förbättringar av Kändisars Födelsedagar. Jag skulle vilja ha en medhjälpare som var intresserad av att ta reda på nyheter kring kändisar som man kunde lägga in på sidan. Sen gjorde det ju inget om den personen också kunde bidra med lite födelsedagar förstås. Jag skulle vilja att den sidan växte ytterligare för den har potential, men jag är inte särskilt intresserad av vad kändisar pysslar med egentligen, bara när de fyller år och därför är jag inte rätt person att fylla nyhetsarkivet.


Vidare har jag funderat kring nya saker i bloggen. Inte vad jag ska skriva utan mer saker runtomkring, som t.ex CSS. Men vi får se hur det blir.


Som med allt annat som har med webprogrammering att göra så finns det en ganska hög tröskel med idé och handling. Det är lika kul att fundera ut vad man ska göra och hur man ska göra det som det sedan är att förverkliga idéerna, men att väl lyckas ta sig tid att komma igång, den tröskeln är hög. Ibland kommer jag inte över den...


Upptäckte förresten nyss att en hel del av bilderna som jag tog på Valborg i fjol inte försvann i hårddiskkraschen i höstas utan finns här. Väldigt kul att se!


...


Det är final i Robinson ikväll, den enda dokusåpa jag följer. Leif är inte favorit bland svenska folket längre. Han är fortfarande min favorit, men jag tror inte han vinner. Av någon anledning tror jag Patric gör det. Glöm inte var ni läste det först! :)


Apropå Robinson så hittade jag den här artikeln på Aftonbladet.se via länk från Mitt liv som skeptiker. Aftonbladet skriver att majoriteten av de tidigare Robinson-deltagarna vill att programmet läggs ner. 51% närmare bestämt. Och då fuskar man ändå med statistiken eftersom endast 78 av de 98 tidigare deltagarna har velat ställa upp på enkäten om Robinson. Låt se. 51% av 78 är ungefär 40 stycken. 40 av 98 är mindre än 51%. Enligt mina uträkningar tycker endast 41% av de tidigare Robinson-deltagarna att programmet bör läggas ner. Jag menar, tänk om Aftonbladet bara hade fått tre stycken att ställa upp och ALLA hade varit negativa. LÖPSEDEL: -LÄGG NER ROBINSON! Alla tidigare deltagare kräver nedläggning!


Jag läste en gång en bok som hette "Hur man ljuger med statistik." Vet inte varför jag kom att tänka på den nu....


Efter finalen..

Nä, det blev inte Patric, det blev Antoni som vann och efteråt berättade SVT´s nöjeschef Hans Rosenfeldt att det blir ett nytt Robinson i sommar, men att det blir den absolut sista upplagan.


Aftonbladet.se har man ett antal omröstningar efter kvällens program. En av frågorna löd: "Vann rätt person?" och så här såg resultatet ut vid 21:50. Notera hur jämnt det är, men också att omröstningen började redan igår förmiddag!


Var inne på Adlibris nyss för att beställa en ny bok. Jag noterade att de hade gjort om designen lite grand. Det var lite nyare, lite fräschare, ungefär som jag beskrev att mina sidor skulle behöva en stänk av tidigare idag.

Andra blogganteckningar i kategorin Internet.

Lördag 2003-02-08 22:24
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info