Jubileum för tre intressanta bloggposter

Jag försöker ju använda mitt arkiv här på bloggen för att både få inspiration till nya bloggposter, men också för att följa upp vad som hänt sedan dessa skrevs.

Idag är det hela tre (egentligen fyra, men den fjärde får jag återkomma till i en annan bloggpost) poster som jag tycker är extra intressanta av en eller annan anledning.

Att göra-lista
För tolv år sedan skrev jag om en idé som Niklas på bloggen Enkelriktat (nedlagt sedan 2007) hade, att varje dag skriva ner vad man lärt sig under dagen. För det är ju precis som han skrev då, man lär sig något varje dag. Har du inte lärt dig något under dagen har du bara inte varit uppmärksam på det.

Min tanke då var att börja skriva ner saker jag lärt mig under dagen. Tyvärr gjorde jag inte det mer än några dagar. Tänk om jag fortsätt. Tänk så mycket jag lärt mig. Tänk så mycket jag lärt mig och glömt bort igen. Tänk så mycket jag hade kunnat lära mig igen om jag läst igenom listan idag. 12 år, det är mer än 4000 dagar det.

Bokköp och skolkabaré
Här skrev jag om ett skolprojekt i form av en pjäs/kabaré/föreställning och berättade om föreställningen Utan gränser som min årskurs satte upp i nian. Jag hade glömt att det var min klasskompis som skrev musiken till den, men när jag läste bloggposten så mindes jag hur den lät.

Det borde vara obligatoriskt att ha ett sånt här långsiktigt projekt i skolan för att motverka mobbing och lära barn vikten av samarbete och ideellt arbete.

Bloggare ändrar L´Oreal-reklam
Jag minns inte vad det handlade om förutom det jag kan läsa mig till och bilderna som det hänvisas till i bloggen Media Culpa finns inte heller kvar, men att bloggare uppmärksammade felaktigheter började bli vanligare och vanligare på den här tiden (2005) då dess inflytande blev större och större. Tänk om dagens stora bloggare kunde använda sin plattform till den här typen och inte bara berätta vilket läppstift som matchar dagens outfit (min fördom).

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2016-01-27 18:35
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Bengt O. (Flarnfri schalottenlök)

Jag gjorde ett enda inlägg om vad jag lärt mig. Det såg ut så här:

Vänligen
Bengt

2016-01-28 16:34

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Var du redan fullärd?

2016-01-29 09:04

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info